OBS! Notera att många av uppgifterna i blogginlägget numera är föråldrade. Prisjämförelsen gjordes 2010 när jag gav ut min debutbok. Läs det gärna som inspiration för din egen bokutgivning eller bloggande men gör egna efterforskningar. /Kristina maj 2014. 

Det finns många som vill hjälpa en att fullfölja sina drömmar att ge ut en egen bok, men vilket företag är bäst? Jag bestämde mig för att ta reda på det. Jag spanade på bokmässan och skrev sedan en ambitiös kravlista. Här skulle jämföras priser.

Ganska raskt var jag redo att slänga hela min kravlista och skriva en ny: en webbsida som inte gör mig totalt knäpp. Nu ska genast erkänna att denna jämförelser har inte fått min fulla uppmärksamhet, jag inledde den kvällstid med laptopen i knät framför teven. Men man ska väl inte behöva vara Sherlock Holmes för att lista ut vad det kostar? Läs vidare nedan eller hoppa direkt till min sammanfattning.

Vulkan, störst och rörigast

Man kan inte undgå Vulkan om man är det minsta litteraturintresserad och ute på nätet. Deras google-annonser finns på varenda forum för skribenter och en hel del andra ställen. Därför inleder jag med vulkan. Deras webbsida är rent ut sagt gräslig. Den är svårnavigerad, antagligen är huvudanledningen till det att det finns minst två olika URL:r, vulkan respektive vulkanmedia. Är man inte uppmärksam när man klickar runt så märker man det bara på att menyerna ändrat sig och det är inte fullständigt klart eller logiskt för mig hur man tar sig dit man vill. Sedan känns sajten gammal. En av sidorna skyltar med pressmeddelanden varav det nyaste är från 2009.

Men, lyckas man ta sig till publicera är det vrålenkelt att publicera sin bok. I alla fall om man lägger upp sin text som pdf. Det står visserligen att äldre wordfiler (.doc) ska funka, men det genererade bara felmeddelande för mig. Som ni förstår ligger min bok nu på vulkan. Det var nämligen enda sättet att få fram en prisuppgift…

Själva tryckpriset för boken är 162.26 för enstaka exemplar (183 sidor). Jag vill ha en del extratjänster (ISBN-nummer, design av bokomslag mm.) De finns i varsitt extrapaket, distributionspaket á 3500 kronor och Vulkan de Luxe á 9890 kronor. Jag valde det förstnämnda och spred ut det på mina 100 exemplar. La också på 20 kronor i vinst till mig. Med påslag till vulkan och bokskatt blev slutpriset 244 kr per bok.

Resultatet är inte helt rättvisande eftersom de ger rabatt vid 100 exemplar och det ingår 12 exemplar i distributionspaketet. Men samtidigt ingår inte design av bokomslag i detta och inte e-bok (vilket de inte erbjuder överhuvudtaget). Men visst, vill man publicera sig snabbt är det en bra kanal. Själv har jag inte gått live och kommer nog inte göra det heller.

Vulkan, passar bäst för dagböcker i små upplagor

Vulkan är det mest kända tryck-din-egen-bok-förlaget, det går relativt fort att ladda upp sin bok och den ligger sedan kvar i tid och evighet. Det innebär att de i skrivandets stund erbjuder 14 000 titlar till försäljning. Vilken bokskatt! Eller? De första femton sidorna av alla böcker till försäljning går att provläsa. Jag hade kanske otur i mitt val men de jag råkade läsa gjorde mig tveksam till om jag vill att min bok ska synas i detta sammanhang överhuvudtaget. Men om jag exempelvis vill ha en uppsats tryckt eller en gemensam reseberättelse i tre exemplar, ja då vore vulkan ett alternativ. Det är också ett smidigt sätt trycka upp ett exemplar av sitt manus för korrekturläsning (tips från Ann Ljungberg).

Plus

 • Pocket eller hårdpärm
 • Snabbt, du gör allt själv på en kväll
 • Provläsning av alla böcker erbjuds

Minus

 • Skiftande kvalitén på verken till försäljning
 • Rörig webbsida
 • Ingen e-bok
 • Dyrt att få hjälp med design av omslag

Perfekt till: uppsatser eller korrekturläsning i begränsad upplaga.

Bokutgivning.se – för den ambitiöse

Nästa företag till rakning är recito, möjligen mer kända under bokutgivning.se. Det där med namnen gjorde mig aningen förvirrad i början. Googlar man hamnar man på bokutgivning.se först (och det är också under den vinjett företaget ställde ut under på bokmässan). Nu har jag greppat att Recito är paraplyet till flera andra tjänster, exempelvis bokhandeln litenupplaga.se samt elböcker.se för e-böcker.

Recito har ett helt annat upplägg än alla andra. De har bakat in alla extratjänster i tryckpriset och har en minimiutgåva på 100 exemplar. Nu behöver man inte ha en stor budget för att kunna använda recito, man betalar nämligen först efter 3 alt 6 månader (den längre tidsrymden för större upplagor). Och då enbart för de exemplar som inte har sålts via deras bokhandel. Det är en enorm fördel att slippa ligga ute med pengarna och slippa förvara flera kilo med böcker, men en nackdel om man framförallt tänkt sälja via home party, föredrag eller liknande. Just nu får man 10 exemplar direkt hem i brevlådan som julklapp.

Pris då? Jo jag petade in mina 183 sidor (i myrskrift) och formatet A5. Ut ur deras användarvänliga prisberäknare kom följande. Författarens pris 132 kronor, återförsäljarpris 145 kronor och kundens pris 200 kronor.

Bokutgivning.se – för handböcker eller faktaböcker

Recito är en totallösning för den som har lagt ner mycket arbete på en bok och vill ha ett snyggt resultat, utan att för den skull starta eget förlag. De erbjuder alla tjänster, även e-böcker. (Eftersom inget annat företag erbjuder det, och alternativet är att starta eget förlag för att kunna nyttja e-lib blir det nog recito åtminstone för e-boken).

Plus

 • Snyggaste böckerna på bokmässan
 • Har en anställd som är utbildad formgivare
 • Prisuträkning på sajt
 • Väldigt raska på att svara i sitt projektsystem
 • Har alla tjänster under sitt paraply

Minus

 • Minst 100 exemplar
 • Dyrt

Perfekt till: coffe table böcker med lång livslängd.

Paper talk – billigast alternativet för normaltjocka romaner

Paper talk var helt okända för mig när jag hastade förbi dem på bokmässan. Tyvärr var jag aningen trött just då, tog bara deras infoblad och satte fart mot ett café. Nu önskar jag att jag kikat närmare på dem för de verkar helt klart billigast. De ger dessutom 10% rabatt för medlemmar i skrivforumet kapitel 1.

Distributionspaket 3500 kronor, samma som vulkan, men de tar bara 69 kronor per styck för att trycka en bok på upp till 200 sidor. Det är på en upplaga på 20 exemplar, men det är ju inte skrämmande många. Totalt 124 kronor styck.

Paper talk är lockande för min del eftersom de tar 79 kronor för en bok upp till 300 sidor. Jag skulle alltså kunna trycka en bok av trevlig tjocklek och med läsbart typsnitt utan att priset drar iväg. Nu vet jag inte om det tillkommer några påslag eller vad de tar för att design av bokomslag. Mejlade en fråga till dem i fredags men har inte fått svar.

Plus

 • Billigaste alternativ jag hittat för normaltjocka böcker

Minus

 • För mer information måste man kontakta dem, vilket jag gjort utan att få svar

Perfekt till: romaner på 200-300 sidor.

Minbok.nu – ett till budgetalternativ

Jag hittar ingen prisuppgift på minbok.nu utan bygger min jämförelse på det pris jag fick på bokmässan. Det var dock på 250 sidor i okänd storlek (i vulkan och recito ovan har jag räknat på 183 sidor i A5). 112.50 i tryckpris samt 1000 kronor i startavgift. Jag har lagt till 20 kr/styck i vinst samt 250 kronor för att få ISBN-nummer. Totalt 145 kr/bok.

I detta pris (verkar det) ingå hjälp med design av omslag och inlaga men inte pliktex (odödlighetsexemplar) till KB.

GML – print on demand tryckeri för specialböcker

Jag var på väg att avsluta den här jämförelsen utan GML när jag äntligen hittade till själva prisuträknaren på deras sida. Jag hade hört på bokmässan att den skulle finnas och klickat runt på alla rubriker jag tyckte var logiska framför teven och kammat noll. Men när jag korrekturläste denna text och dubbelkollade fakta, gissa vad som dök upp! Och så visar det sig att prisuträknaren är riktigt omfattande (men varför inte lägga en stor banner till den på förstasidan så att ingen missar den?). Man kan välja inte bara sidantal, utan även format (i mm), papperskvalitet, ytbehandling och lite annat smått och gått i uträknaren.

Pris. Jo med “paket” kostar tryck av 100 böcker 9471 kronor inklusive moms dvs 95 kronor per bok. Återförsäljarpris (till bokhandlare) 105 kronor och till kunder 142 kronor.

Detta var när jag angett 20 kronor i vinst i uträknaren. En närstudie visar att jag angett 20 kronor i extra påslag, det ingick visst redan ett påslag. På något sätt. Vinsten för mig skulle nämligen bli 50 kronor läste jag i det finstilta. Jag tror det beror på att det är i påslaget som GML har bakat in sin ersättning. De tar nämligen 20% av vinsten men minst 7.50 kronor per bok.

Emballage och frakt till kommer till priserna. En extra bonus är att de berättar att boken kommer väga 256 gram och vara 13.3 mm tjock (tunn). Säljer jag slut på mina 100 ex kan de trycka fler för 74 kronor styck eller 67.50 inkl moms vid tryck av 100. Pris för design av omslag. 600 kronor/h.

Plus:

 • Möjlighet att få sitt eget format
 • Flera alternativ och nivåer på distributionspaket och ansvarig utgivare

Minus:

 • Omfattande webbsida med mycket information men svårnavigerad

Perfekt till: böcker i udda format

Generellt svårt hitta jämförbara prisuppgifter

Detta var bara några företag, det finns många många fler. Jag klickade också in på de några av de som annonserar på google just nu.

 • Atremi förlag uppdragsutgivning (inga prisuppgifter).
 • Solentro (från 169 kronor för en bok, halva priset från nummer två).
 • Opus Liberum (€350 för 25 st).

Men eftersom alla har egna erbjudanden och det är lite si och så med användarvänlighet på alla sidor avslutar jag min genomgång här.

Vilket ska jag välja? Ja just nu väljer jag mellan recito/bokutgivning.se (för att de är snabba på att svara och erbjuder allt) och paper talk (för att de är billigast) för pappersutgåvan. Någon som har någon erfarenhet av dessa eller andra? Eller har upptäckt något fel i listan ovan? Skriv en kommentar nedan så ändrar/uppdaterar jag.

Tillägg december 2010: Notera att i jämförelsen ovan jagade jag billigaste pris och tänkte mig en rätt svårläst bok i myrskrift (8pt). Senare förändrade jag format, storlek på typsnitt och sidantal vilket gjorde boken dyrare att trycka, men tveklöst mer läsvärd.

Edit augusti 2011: Jag la till ett användningsområde för Vulkan (som jag annars sågade rätt kraftigt).

Tillägg februari 2014: Notera att listan ovan börjar bli en aning föråldrad. Nya leverantörer har tillkommit (jag jobbar själv för en av dem). För dagsfärska erfarenheter av olika POD-tryckerier rekommenderar jag föreningen Egenutgivarna. I föreningens medlemsforum diskuteras ofta olika leverantörer.

Edit maj 2014Mitt originalblogginlägg har nu förpassats till sidan två och har försetts med en ny inledning (sid ett). Orsaken är ett av företagen i listan drivs av min nuvarande arbetsgivare och jag vet att de har ändrat webbsajt, priser och utbud sedan 2010 (och jag kan givetvis rekommendera dem å det varmaste numera :-)).  Antagligen har även övriga företag ändrat sina uppgifter och hela blogginlägget är föråldrat som prisjämförelse betraktat.  

Det är dock fortfarande relevant som en del av en längre berättelse av hur jag tänkte, resonerade och arbetade med min debutroman. Dessutom brukar jag ta upp det som ett exempel på blogginlägg som attraherar många sökträffar och som sådant är det ständigt aktuellt. 

Kristina Svensson
Bästa tryckeri och distributör för min bok
Märkt på:                

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

22 reaktion på “Bästa tryckeri och distributör för min bok

 • 21 oktober 2010 kl. 08:12
  Permalänk

  Kul att se din jämförelse! Det vore bra att se lite tydligare vilka extratjänster som ingår i de olika priserna. Jag vill ju till exempel gärna veta hur du värderar att professionell typsättning och omslag ingår i vårt pris 200 kr medan Vulkans pris 244 kr saknar tjänsterna Formgivning och Sättning (vilka kostar 2900 kr styck enligt deras websajt).

  Vi satsar mycket på kvaliteten på böckerna (vilket du uppmärksammar, tack för det!) med filosofin att en bok som kommer ut i en liten upplaga har oddsen emot sig ändå, så berättelsen ska åtminstone få hjälp av en professionell, hållbar, snygg förpackning.

  Svar
 • 21 oktober 2010 kl. 09:10
  Permalänk

  Hej David,

  Kul att du hittat hit och kommenterar! En väsentlig sak att ha i åtanke när man läser min jämförelse är att den grundas på vilka saker jag personligen tycker är viktiga för just den här boken jag nu ska ge ut. Samt att den baseras på information från olika företags webbsidor och informationsnivåerna skiljer sig markant åt. Det står ofta att manus ska vara helt klart, men vad betyder det? Att textmassan ska vara korrekturläst eller att en pdf ska vara radbruten, sidnummrerad och klar?

  Med dessa brasklappar sagda håller jag helt med dig om vikten av en proffsig förpackning!!! Sedan blir det en balans mellan att försöka hålla nere priset så att det inte avskräcker från köp. I exemplen ovan har jag räknat med A5, 9pt och smala marginaler – dvs en ganska svårläst bok. Men en kompromiss för att hålla nere priset.

  Fler kompromisser kan vara vilka tjänster man är beredd att betala för. Jag tror det är oerhört viktigt med ett bra omslag, vill ha proffshjälp med det från grunden och har aktivt letat efter prisuppgifter för det (inte för att jag lyckades hitta det på vulkan, annat än i deras de lux-paket som jag tyckte var alltför dyrt).

  Däremot är jag inte lika intresserad av att betala för sättning (därav att jag behandlat det aningen styvmoderligt ovan). Kanske är jag naiv och inte förstår vad det innebär men jag är övertygad om att jag och min kompis Typografisk handbok kan fixa till en pdf som ser ok ut (om jag nu inte krymper ner texten till myrskrift för att spara pengar… Jag har iaf gått ifrån 8 pt efter att en av mina testläsare protesterat :-)).

  Summan av kardemumman är att jag kan se värdet av att baka in alla tjänster i priset som ni gör men att det kanske för min del (med intresse för text och form och vissa kunskaper) kan vara intressant att göra vissa saker själv för att i gengäld kunna trycka boken i något mer läsvänlig format.

  Svar
 • 21 oktober 2010 kl. 10:12
  Permalänk

  Hos oss betyder “texten ska vara klar” att den ska vara korrekturläst och sedan gör vi en typsättning manuellt från grunden. Vi gör alltså typsättningen (enligt konstens alla typografiska regler) och sedan också omslaget utifrån dina idéer och eventuella foton eller bilder du vill använda där. För hand – inga mallar att välja bland. :-)

  Det är mycket manuellt arbete i våra böcker och det påverkar ju både kvalitet och pris. Den som har erfarenhet av typografiskt arbete (eller vill lära sig) kan naturligtvis göra mycket själv. Tyvärr gör det inget på priset hos oss om du gör sättningen själv eller om du låter oss göra det – vi har bara en marginal för alla utgivningens delmoment.

  Kul, som sagt, med din sammanställning. Kanske vi borde göra en själva för den författare som inte vill lära sig att typsätta!

  Svar
  • 22 oktober 2010 kl. 08:02
   Permalänk

   Gör gärna det! Jag tror att i en jämförelse där man lejer ut allt och vill ha ett snyggt resultat kommer ni komma ut högt! Sedan tror jag resultatet beror på sidantalet också.

   Svar
 • 8 augusti 2011 kl. 14:46
  Permalänk

  Hej Kristina,
  Jätteintressanta artiklar om att ge ut en bok, finna tryckeri, distributör m.m.

  Vet du om det finns några som jobbar enbart som distributörer när du låtit trycka din bok själv? Jag har just färdigställt en bok om att bli inredare som jag nu enbart säljer via min egen hemsida http://bli-inredare.se Intresset är stort och den första månaden har den gått bra men jag skulle samtidigt även vilja nå helt andra säljkanaler. Kan du, eller någon annan läsare, tipsa om någon sådan distributör?
  Tacksam för svar!
  Holger Wästlund

  Svar
  • 8 augusti 2011 kl. 20:36
   Permalänk

   Hej Holger,

   Tack så mycket för positiv feedback, roligt att mina erfarenheter kan komma till nytta.
   Jag kikade såklart direkt in på din webbsida, spännande bok du har skrivit! Är säker på att den kan bli mycket populär, inredning är ju ett intressant område och jag är övertygad om att många vill jobba som inredare. Om du vill ha ett förslag från mig vad gäller webbsidan så skulle det vara att göra det lättare att hitta till författarpresentationen. Samt bygga ut den. Man blir nyfiken, både på varför du skrivit en bok om att bli inredare, och vad du har för kvalifikationer :-)

   För att återgå till din fråga så ringer det en klocka, jag har för mig jag läste om en distributör någonstans. Men trots att jag försökt rannsaka minnet kan jag inte komma ihåg var jag läste det. Jag la det inte på minnet för det var inte aktuellt för min del (för jag tänker mig att låta samma företag trycka och distribuera boken) Kanske är det något jag drömt? Jag är rätt övertygad om att företagen i min lista bara gör både ock. En annan läsare jag varit i kontakt med hade skaffat ISBN-nummer själv men ville använda vulkan som distributör och fick blankt nej. De verkar bara sälja paketerbjudanden. Var har du tryckt din bok?

   Kristina

   Svar
 • 8 augusti 2011 kl. 23:41
  Permalänk

  Hej Kristina,

  Tack för snabbt svar och tack för dina kloka synpunkter.

  Jag har också skaffat ISBN-numret själv. Det var förvånansvärt enkelt. Jag fick det i princip med vändande e-post gratis.

  När det gäller tryckandet har jag tagit in anbud från fem olika tryckerier och till slut valt ett tryckeri i Danmark som jag är nöjd med, ScandinavianBook. Det lär gå att trycka betydligt billigare i Estland eller Lettland eller i Thailand. Eftersom man i dag skickar en pdf-fil så kan man naturligtvis låta någon trycka boken som inte kan någon svenska, men jag har inte vågat detta ännu.

  Min tidigare bok, “Så får du ditt drömkök till lägsta kostnad” tryckte jag hos Bomastryck AB i Sollentuna. Du hittar information om boken på http://www.byggaom.se Jag är också väldigt nöjd med det tryckeriet.

  Den distributör som du tänkte på, var det författardistribution.se?

  Återkom gärna med dina kommentarer till detta.

  Hälsningar,

  Holger

  Svar
  • 10 augusti 2011 kl. 12:11
   Permalänk

   Hej Holger,

   Aha, du är alltså en rutinerad författare av flera böcker! Och på bygga om-sidan hade du en författarpresentation (bra!). Kanske länka från den ena sidan till den andra. “Du kanske är intresserad av mina andra böcker…”. Det känns seriösare med en person som givit ut flera böcker.

   Det var inte författardistribution.se jag tänkte på. Sidan såg annorlunda ut och texten var också annorlunda. Men jag kan inte komma på vilken det var. Ett tips är att gå med i forumet Skriva böcker. Där finns folk som har mer erfarenhet än jag, kanske kan någon annan svara?

   Tack också för din info om tryckeri, i mitt urval ingick bara de företag där jag själv sett slutprodukten på bokmässan. Vilket också gjorde att urvalet begränsades till de som särskilt specialiserar sig till personer som vill ge ut bok själv utan att starta eget förlag (egen F-skattsedel). Men jag funderar på att vara lite mer ambitiös till bok två och då är det bra med större urval.

   Hälsar

   Kristina

   Svar
 • 10 augusti 2011 kl. 16:38
  Permalänk

  Hej igen Kristina,

  “Rutinerad författare” är väl att ta i, men jag tycker att det är kul och jag kan tänka mig många tänkbara titlar, se t.ex min hemsida http://www.tips-om.se. Där finns uppslag om en massa tänkbara drömjobb, som är efterfrågade och där det inte finns mycket information att hämta (ännu) i befintliga böcker. Om du eller någon annan är intresserad av att skriva om något av de drömjobb som finns antydda där, så vore det jättekul.
  Ett annat tryckeri som är spännande är co-print.se. För enklare tryck i offset eller digitaltryck kan man på ett enkelt sätt beräkna den totala tryckkostnaden på deras hemsida.
  Hälsningar,
  Holger

  Svar
  • 11 augusti 2011 kl. 09:55
   Permalänk

   Hej Holger!

   Vilken bra idé! Tror det finns ett stort behov av enkel snabb information om olika yrken. Ska klura på om jag skulle kunna bidra till något. I min första bok hade jag med några lite mer udda jobb, som marionettmästare och vetenskapskommunikatör :-).

   Ha en bra dag!

   Svar
  • 15 november 2011 kl. 16:56
   Permalänk

   Tack Arne för tipset! Det börjar snart bli dags för mig att göra en ny genomgång och prisjämförelse. Jag gissar att du alltså har skrivit och gett ut en bok. Vad heter den?

   Svar
 • 11 april 2013 kl. 23:00
  Permalänk

  Jag har låtit trycka en bok i 200 ex hos Recito. En bok på ca. 450 s. Priset per bok blev ca. 150 kr. Jag är mycket nöjd med tryckeriet och jag fick enastående bra hjälp med den ganska knöliga texten. Det var en massa mail fram och tillbaka till dess jag var nöjd med texten. Utmärkt distribution och genomgående professionell service. Snabba är de också.

  Jag kan även rekommendera http://www.lulu.com (USA) som trycker allt från enstaka böcker till större volymer. För ett per veckor sedan tryckte jag en “bok” i två exemplar i A5, 240 s., och priset blev ca. 60 kr per bok. Bra kvalitet och bra rygglimning. En liten nackdel är att frakten också gick på ca. 65 kr, men den kostnaden blir rimligare om man beställer ett större antal förstås. Eftersom jag valde den billigare frakten (ej flygfrakt) så tog det ca. 14 dagar innan jag fick paketet med böckerna. Jag kan verkligen rekommendera http://www.lulu.com. Själv trycker jag upp en “provutgåva” på 5 ex som jag sedan lämnar till goda vänner för korrekturläsning och granskning. Det känns bra att själv ha ett tryckt exemplar för korrekturläsning och bearbetning. Dessutom skulle det kosta mig mer att kopiera upp sidorna för korrekturläsningen.

  Svar
  • 12 april 2013 kl. 12:19
   Permalänk

   Hej Thorulf,

   Tack för att du bidrar med dina erfarenheter! Recito har jag hört mycket gott om från de som gillar deras koncept.

   Det är en bra idé att trycka upp ett par stycken testböcker, många använder Vulkan på samma sätt. Vet inte vilket som blir billigast men med tanke på frakt och tidsaspekten så är kanske Vulkan bättre än Lulu till det?

   Svar
 • 12 april 2013 kl. 17:20
  Permalänk

  Kul att denna tråd hålls igång eftersom det kommer fram nya tryckerier och nya erbjudanden hela tiden. Man har ju hört att det går att trycka så billigt i Estland, Lettland, Litauen eller i något av de asiatiska länderna. Är det någon som prövat på detta? Om man skickar en PDF-fil behöver ju inte tryckeriet kunna ett ord svenska så det borde kunna bli mer och mer riskfritt att pröva detta. Detta förutsätter naturligtvis att man sköter distributionen själv. Finns det någon som erfarenhet av detta?

  Svar
  • 13 april 2013 kl. 09:31
   Permalänk

   Ja visst är det kul med alla förslag som trillar in. Jag funderar på att skriva ett uppföljningsinlägg med nya siffror.

   Helena Trotzenfeldts Ferrum är tryck i Baltikum har jag för mig och jag har sett rätt många som anlitat c/o Print i Falköping som är en mellanhand. De sköter all kontakt med tryckerierna i Baltikum och som svensk kund pratar du bara med dem. Snygga och prisvärda böcker – men då är det ett tryckeri och inte print on demand.

   Svar
 • 13 april 2013 kl. 22:45
  Permalänk

  Hej Kristina,
  Tack för dina tips om tryckeri i Baltikum och c/o Print i Falköping. Absolut något som jag tänker testa vid tryckning av nästa bok.
  Lycka till i fortsättningen
  Hälsningar,
  Holger

  Svar
 • 30 november 2013 kl. 12:28
  Permalänk

  Hej!
  Blev jätteglad att hitta denna sammanställning då jag just nu är i arbete med att färdigställa en barnbok: jag skriver (gammal språklärare :)) och min partner (som är utbildad konstnär) illustrerar. Jag har läst allt som står men det mesta handlar om tjockare böcker som jag förstår det. Vår bok kommer vara i A4-storlek med mindre mängd text och ganska många illustrationer och kanske ca 24 sidor. Hur ska jag tänka där? Vilken tjänst passar bäst för barnböcker? Om allt går som planerat ska det bli fler böcker men man måste ju börja nånstans :) Alla tips är välkomna

  Svar
  • 30 november 2013 kl. 17:05
   Permalänk

   Hej Lena,

   Vad kul att du hittat hit Lena och vad skoj att ni håller på med en barnbok, perfekt att kunna kombinera era specialiteter så där. När jag gjorde den här sammanställningen utgick jag från den bok jag skulle ge ut. För en barnbok gäller helt andra förutsättningar. Utan att vara tryckeriexpert skulle jag säga att för en bok med illustrationer är det nog offset-tryck som gäller, jag tror att digitaltryck inte blir tillräckligt bra. Mina två bästa tips är att läsa boken Förverkliga din bokdröm samt att bli medlem i föreningen Egenutgivarna. Där finns många andra som gett ut barnböcker att utbyta erfarenheter med.
   Hälsar Kristina

   Svar
 • 23 januari 2015 kl. 20:26
  Permalänk

  Hej, testa att lämna dina trycksaker till Postwork. De är snabba, kunniga och levererar mycket bra kvalitet.

  Svar
  • 24 januari 2015 kl. 07:28
   Permalänk

   Tack för tipset Lars men så vitt jag kunde se sysslar Postwork med reklamutskick och listan handlar om tryckerier som trycker och distribuerar böcker. Jag tog därför bort dina länkar.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.