Sprid glädje med utflykter i Sverige!

Efter en vår med digitala möten, pajkastning mellan hobby-epidemiologer, rekordvarsel och exponentiella kurvor längtar många UT!

Med egen bil på småvägar i det svenska kulturlandskapet är det lätt att hålla fysisk distans och samtidigt få en unik upplevelse till rimlig peng. Lägg till täta stopp för att utforska en och annan vandringsled eller dricka nybryggt kaffe i någon omgjord lada och stötta en lokal småföretagare. Detta är den perfekta sommarutflykten detta covid-19- år!

Vill du erbjuda dina läsare inspiration?

Vill du ha inspirerande material till dina läsare? Jag har många utflyktstips att dela med mig av från olika delar av vårt avlånga land. Intervjua gärna mig om var läsarna kan köpa den godaste glassen, bästa utbudet av ostar eller de mest solmogna tomaterna.

Dessutom har jag en snygg och iögonfallande presentbok, Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm, som jag gärna skickar ett recensionsexemplar av till media och resebloggar.

Rutinerad reseskribent

I grunden är jag vetenskaps-kommunikatör vilket avspeglas på att jag väver in geologi, botanik och kulturhistoria i mina texter. Smultronställen är min första presentbok från Sverige.

Jag har tidigare skrivit flera uppskattade reseguider från södra Frankrike, exempelvis Mitt Nice som fått ett mycket positivt bemötande och Rivieran inom räckhåll (där jag står för foton och Maria Unde Westerberg för texten).

Vättern och Östgötaslätten

Smultronställen har tonvikt på området längs väg 40 och E4:an, särskilt runt Vättern, Östgötaslätten och Södermanland. Utflykterna går att göra som rundturer eller som avstickare där läsaren lämnar och återvänder till motorvägen på olika platser. Förutom trevliga ställen att fika på har jag vävt in historier om landskapet längs vägen.

Utöver boken har jag många utflyktstips runt Göteborg, Stockholm och Funäsfjällen på min reseblogg Tomatsallad.

Bilder och fakta om boken

Smultronställen är en stilrent formgiven presentbok. Den går utmärkt att bläddra i hemma i soffan för att få inspiration till egna framtida upptäcktsfärder.

För rec-ex, eller intervju kontakta mejl [at] kristinasvensson [punkt] se.