Mitt Nice är en personlig reseguide till franska Rivierans huvudort Nice samt andra smultronställen längs kusten, som svenskfavoriten Antibes och italienska Ventimiglia. Klassiska sevärdheter blandas med kuriosa och tips på hur du kan upptäcka staden på egen hand.

Personlig och populär

Ljuset och klimatet har lockat besökare till änglarnas bukt i tusentals år. I modern tid har konstnärer, drottningar, tsarer, filmstjärnor, författare och alldeles vanliga resenärer flockats i Nice, den franska Rivierans huvudort.

Följ med Kristina Svensson och ta del av hennes personliga tips. Här finns allt en besökare kan önska sig: annorlunda badvikar i hamnen, färgsprakande matmarknader med tomater i alla färger, atmosfärrika museer med både traditionell och modern konst, restauranger som har den godaste och kanske billigaste salade niçoise och platsen där en kopp kaffe smakar absolut bäst.

Sagt om boken

»Om du vill ha stenkoll på Rivieran så är Mitt Nice ett guldkorn.« Aftonbladet

»en personlig och kärleksfull tolkning av Nice« BTJ

»Inspirerande och informativt bidrag« Sundsvalls-tidning

Fler röster om Mitt Nice

Karavan reseguider

Mitt Nice ingår i serien Karavan reseguider. Första utgåvan gavs ut 2015. Uppdaterat nytryck 2016. Boken går även att köpa som pdf. I samma serie har jag skrivit Mitt Provence.

Beställ den tryckta boken från exempelvis  Bokus.