Igår kväll var jag rätt sur. Snabb sammanfattning: jag tänkte göra e-bokspremiär, köpte en e-bok på Adlibris men fastnade i ett informationsträsk. Hade inte tid reda ut härvan utan skrev snabbt ett surt inlägg och valde gammal hederlig tryckt reselektyr istället.

Det verkar som om Adlibris har bevakning på vad som skrivs om dem för när jag kom fram till Antibes så hittade jag ett tweet med en länk till deras e-boksguide. En föredömligt användarvänlig och modern guide, precis allt det som infon som dök upp efter betalning och före nedladdning av e-bok inte var.

Jag skummade tills jag kom till “Den allra kortaste vägen mellan köp och läsning är genom vår egen Adlibris-app.” Kortaste vägen, det är min väg det.

Jag har faktiskt aldrig sett en app som fått så dålig kritik. De tre senaste omdömena är alla en-stjärniga. Appen hänger sig, böckerna går inte läsa offline… Lät ju förtroendeingivande. Men jag är ju inte den som skriver en kritisk artikel utan lite mer på fötterna. Så jag installerade appen, loggande in och gick till mina e-böcker. Och appen hängde sig.

(Klicka på bilden för att kunna läsa recensionerna.)

Kristina Svensson
Kortaste vägen till att läsa en e-bok är inte via adlibris app
Märkt på:        

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

2 reaktion på “Kortaste vägen till att läsa en e-bok är inte via adlibris app

 • 31 augusti 2011 kl. 21:00
  Permalänk

  Biblioteksappen brukar iallafall funka när man väl lyckats ladda ner. Där ligger svårigheten: man måste ange sitt lånenummer och därefter på samma sida klura ut två Captcha-ord. Och missar man på dem (de är rätt oläsliga, särskilt på liten skärm) måste man ange hela lånenumret på nytt. Och där kan man hålla på och harva ett tag.

  Men har man kommit igenom det nålsögat så funkar appen klockrent. Boken får man ha i 28 dagar.

  Svar
  • 31 augusti 2011 kl. 21:13
   Permalänk

   Det där med lånenumret lät ju lite jobbigt. Vet du hur stor appen är (se nästa inlägg)?
   Är det samma biblioteksapp över hela landet?

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.