Snö är såpass ovanligt på västkusten nuförtiden att när den väl dyker upp infaller en viss stress: vilka motiv var det nu som jag behöver med snö? Vad är viktigast att fota? I princip allt, från industrimiljöer till åkrar, blir vackrare med snö . Om inte annat så är det roligt att ha snöiga foton i arkivet för att kunna jämföra med bilder tagna vid andra årstider.

Förra året infann sig den där stressen. Jag hade egentligen mycket annat att göra (det har jag ju alltid) men när jag ändå var ute och for så gjorde jag en avstickare. Hamnade på Särö västerskog. Där finns en del mäktiga ekar och krypande tallar som jag försökte fånga på bild. Men det är inte alltid lätt att få till bilderna man vill ha. Ljuset försvann snabbt och jag drog mig ner mot havet där inga träd skuggade. Det var verkligen grymt fint. Men solen var på väg ner även om jag har varit här förut så har jag inte stenkoll på hur långa stigarna är.

Det var också helt hopplöst att veta hur underlaget såg ut. Snön gör ju att allt ser platt ut men under kan dölja sig alla möjliga skrevor som gjorda för att snava på. Jag var därför ganska svettig när jag väl kom tillbaka till bilen. Men i sådana här förhållanden behöver man å andra sidan inte stå stilla och leta efter det perfekta motivet. Varje snabbt knäppt bild blir superfin. Tycker i alla fall jag. Det här blev en av favoriterna när jag kom hem.

Kristina Svensson
November 2022: Snötäckta klippor runt Särö västerskog
Märkt på:        

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.