De är färgglada, gulliga och jag har svårt att gå förbi dem utan att fotografera dem, även om jag redan har ett halv fotoarkiv med bilder av dem. Jag talar om de välmålade små träbåtar som finns i varje hamn längs franska Rivieran. En särskilt fin kollektion finns i Lympia i Nice. Om jag minns rätt är just detta foto taget förra sommaren när jag rusade runt Nice och gjorde research till Mitt Nice.

Det är en viss övervikt på bilder från Nice i år. Det beror dels på att det blev många bilder tagna därifrån ett tag och dels på att det kändes som en bra idé att med jämna mellanrum påminna om att jag skrivit en bok om staden.

Franskt eller svenskt i fotokalendern 2016?

Bilderna som jag publicerar under vinjetten månadens bild kommer från de fotokalendrar som jag brukar trycka upp varje höst. En bunt använder jag som julklappar till tjocka släkten (som inte är så stor men en släkting vill ha fyra för han hänger dem lite varstans) och så säljer jag några exemplar. Nu är den stora frågan om jag ska ha tema franskt eller svenskt nästa år. Jag lär få plocka en hel del bilder från fotoarkivet hur som helst för jag har haft en fotopaus. Den är över nu, jag har en ny kamera och har återupptagit fotandet men jag hinner ju inte få ihop nya bilder från alla årstider den närmaste månaden.

Jag gissar att det är större intresse av att köpa en kalender med bilder från franska Rivieran men har mest sommarbilder därifrån och jag brukar vilja följa årstidernas växlingar. Från Sverige har jag å andra sidan ont om nytagna sommarbilder. Funderar på om jag ändå ska köra Sverige 2016 och Frankrike igen 2017. Någon som vill ge mig ett råd?

 

Kristina Svensson
Månadens bild: träbåtar i Nice
Märkt på:        

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.