Förra månaden var vi uppe i Provence, nu har vi flyttat oss ner till kusten, till Menton som ligger precis vid italienska gränsen. Menton är känd som citronstaden. Ett särskilt milt mikroklimat gjorde detta till ett perfekt område för odling av citrusfrukter. Odlingarna har minskat men det går fortfarande att köpa lokalt odlade citroner på marknaden. De är givetvis mycket godare än andra citroner.

Bilden är tagen när jag var i Menton och träffade en författarkollega som bor på en båt (vars kajuta just nu pryds av en viss fotokalender). I skymningen tog vi en promenad upp genom gamla staden. I många orter har kyrkogården stadens finaste utsikt och så är det i Menton. När en flock med fåglar kom flygande slet jag upp kameran och resultatet ser du här. Jag gillar bilden även om det enda som syns av Menton är ett kyrktorn.

Vill du veta mer om Menton finns det en svensk blogg därifrån, Carpe Menton (numera nedlagd)

Tema Provence och Côte d’Azur 2015

Under 2015 har jag tema Provence och Côte d’Azur på månadens bild. Det finns en bra anledning till att jag har fokus på detta ämne i år, ett skäl som hör ihop med mitt skrivande. På detta tema påminner jag att du kan få ett mejl när nästa bok är klar (eller annat väsentligt händer)?

Kristina Svensson
Månadens bild: kyrktorn i Menton
Märkt på:            

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.