Månadens bild finns i två versioner, en här på kristinasvensson.se och den andra i en tryckt kalender som hänger vid mitt skrivbord (med tanke på mitt kringflackande liv som byggflykting trycker jag upp den i många exemplar). På väggen hänger en viol. Jag kände omedelbar antipati. Den ville jag inte alls visa upp. Jag iddes dock inte hämta mina externa hårddiskar med fotoarkivet utan jag tänkte att jag tar något jag har liggande i datorn. Typiskt exempel av att latheten bedrar visheten för vad som hände var att det trasslade. Bilden var för stor, jag har inget program i datorn som enkelt minskar storlek på bilder och den inbyggda krymp-bilder-vid-uppladdning lämnar en del övrigt att önska. Jag tror jag har laddat upp bilden ett dussin gånger. Varje gång har jag krympt storleken något tills bilden nu är ganska grynig. Men det var först då som det inte blev ett rött fett error. Just error är något jag haft lite väl mycket den senaste tiden och är allmänt less på.

Sålt bilder och fotobloggat

Jag har annars ägnat mycket tid åt att gräva i mitt fotoarkiv. Först för att hitta bilder åt AstraZeneca. De ville ha tre attraktiva bilder på tema vatten och solnedgång för att illustrera hur det är att bo och arbeta i Göteborg-Mölndal-regionen. Jag letade fram tre bilder som mötte detta kriterium och var snygga som liggande rektanglar i ett bildspel. Någonstans senare kom någon på att det blev för dyrt med ett bildspel och klippte istället ihop bilderna till ett collage. Inte helt lyckat om jag får säga det själv. Jag har också grävt efter bilder för att illustrera två gästblogginlägg på tekniksajten Lilla Gumman! Det första inlägget handlade om att välja rätt kamera för semestern och det andra handlar om hur man kan visa upp bilderna från semestern på nätet. Om man nu inte trycker en kalender med dem.

Resor i Väster- och Östergötland

Bilden som nu till slut ligger här är från Brokvarn i Västergötland. Jag har varit runt en hel del i Västergötland och Östergötland i sommar och bloggat från några av resorna. På väg till och från #tweetupvimle körde jag en trevlig roadtrip i Västergötland och på väg till Stockholm gjorde jag en avstickare längs turistvägen mellan Rökstenen och Alvastra kloster.

Bilder från Brokvarn finns även juni 2016 och oktober 2020

Kristina Svensson
Månadens bild augusti 2013
Märkt på:    

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.