1-januari-hagby-2018-01-22-09-53-41

I några år har jag växlat mellan Frankrike och Sverige i årets fotokalender. I år har jag istället valt temat träd. Min tanke var att plocka månadens bästa trädbild, oavsett var den är tagen någonstans. Jag kan redan nu avslöja att det blev mest svenska bilder. Dessutom är en en tredjedel av dem tagna från ungefär samma promenad, fast vid olika tidpunkter. Det här är en av dem. Det här träden finns längs runslingan i närheten av Hagby i Täby. Det fallna trädet stod upp när jag började promenera i det här området men det föll ner för några år sedan. Den här morgonen genererade väldigt många fina bilder. Fem eller sex av dem var med länge i tävlingen tillsammans med något enstaka rimfrostigt träd från norra Sverige.

Nytt år = nya möjligheter

När jag bläddrar tillbaka genom åren hittar jag devisen nytt år = nya möjligheter flera gånger i januari. Kanske passar det extra bra för 2019? Eller möjligen med varianten nytt år = nygamla möjligheter. Det vill säga, jag hoppas att 2019 är året då jag får klart en del äldre projekt, så att jag kan starta nya.

Viss hjälp på vägen är ett stipendium som jag fick i slutet av förra året. Det ger mig lite andrum, jag kan ta några månader då jag bara skriver utan att bekymra mig alltför mycket försörjningen.

Vill du se fler bilder från Täby så finns en del i min reseblogg.

Månadens bild januari 2019: rimfrostigt träd i motljus
Kristina Svensson
Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som är aktuell med böckerna Författarboken och reseguiderna Mitt Nice och Mitt Provence. Försöker också få fason på presentboken Strövtåg runt Antibes.

Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack.

Dela gärna inlägg som du gillar eller varför inte prenumerera på info om nya böcker.
Taggar:         

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.