Välkommen till mitt huvudkontor. Här samlar jag länkar till senaste nytt jag publicerat digitalt. Vill du nå mig är det bara att höra av sig (fast om det gäller länkbyten eller liknande kan det vara värt kolla om jag inte besvarat din fråga redan).

Hälsningar

Kristina

Om Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som gillar att berätta, förbättra och förändra. Skriver och fotograferar smultronställen och strövtåg i Frankrike och Sverige. Kan också skapa struktur i projekt och motivera andra till handling. Är övertygad om att samarbete lönar sig i längden.

Blir på bra humör av att lära mig nya saker, av att fota rimfrostiga träd med skidor under fötterna och av färgglada nagellack. Planerar ständigt nya bokprojekt. Börjar varje dag med kaffe. Är alltid öppen för utvecklande uppdrag som konsult eller anställd. Får saker gjorda.

9 andra nyanser av Kristina Svensson

 • Har bott i de fem största städerna i Sverige, i Wales huvudstad och i Antibes på franska Rivieran.
 • Debuterade som författare 2010, vilket blev startskottet för en brant inlärningskurva och många blogginlägg.
 • Har dubbla examina, en MSc i biokemi och en MSc i Science Communication (har även både jägarexamen och kustskeppardito om vi pratar om diplom). Har jobbat som mycket, men aldrig som kemist.
 • Har snackat om ål på Östergötlands länsmuseum, kört fiskebåt i Malmö kanaler, skrivit vetenskapsshower i Cardiff och intervjuat forskare på Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm.
 • Ansvarade i fem år för AstraZenecas arbetsgivarvarumärke i Sverige.
 • 2018 skrapade jag ihop min tio-årsmedalj för tio fullföljda Vasalopp, efter en paus från fädrens spår.
 • Är en av grundarna till föreningen Egenutgivarna samt nätverket Täbyförfattarna.
 • Kan vandra långt för att se en romersk stenbumling. Blir också på bra humör av gott kaffe och av rimfrostiga träd men är mindre förtjust i grävskopor och tidstjuvar.
 • Det jag gillar allra bäst är att snö in totalt på ett ämne, lära mig allt jag kan hitta om det och sedan berätta om det, gärna i form av en bok.

Läs vad andra säger om mig i min lista med beröm.

14 reaktion på “Om Kristina Svensson

 • 11 augusti 2015 kl. 08:28
  Permalänk

  Hej Kristina!
  Försöker hitta nånstans att skriva kommentar till din supertrevliga bok om en trevlig stad, Nice. Bra att du nämner Ventimiglia som utflyktsmål. I Gamla stan där är man liksom tillbaka i medeltiden. Jag hade absolut inget problem att i automat med kort köpa tågbiljett till Nice. Italiens biljettautomater är fantastiska. Det är mycket lättare att köpa tågbiljett i Italien än i Sverige. En attraktion mellan Nice och Ventimiglia är en trädgård. Tror den heter Hansbury. Var på väg dit, men det var söndag och då gick inga bussar. Så tycks det vara i många länder och kanske även runt Nice. Kanske värt att nämna att söndagar inte är så bra för bussutflykter. När min fru fyllde 70 år åt vi lunch på Negresco. Trevligt.
  Mvh
  Tomas

  Svar
  • 12 augusti 2015 kl. 10:36
   Permalänk

   Hej Tomas,

   Stort tack för att du tagit dig tid att skriva till mig och tack för ditt beröm! Vad roligt att ni gillade boken och att ni också uppskattar Ventimiglia och Negresco.

   Lustigt det där med biljetterna. Det var förra sommaren som jag plötsligt hade problem att köpa biljett hem till Frankrike i de italienska automaterna och jag kunde inte förstå att jag aldrig haft det förut. Jag får ta en till titt på detta nästa gång jag åker dit (var där i juni men då hade jag tor-biljett).
   Bussar och söndagar är ett generellt problem, precis som bussar på kvällar. Jag trodde jag hade nämnt detta men ser nu när jag bläddrar i boken att det hade jag inte. Måndagar är också en dålig dag för utflykter för då är många ställen stängda. Jag ska uppdatera detta i nästa upplaga av boken.
   Tack också för att du gjorde mig uppmärksam på bristen på lämpliga ställen att skriva, jag ska lägga till info om boken här på sidan.
   Allt gott
   önskar
   Kristina

   Svar
 • 27 oktober 2015 kl. 15:14
  Permalänk

  Hej Kristina,

  Nu har jag hittat fler ställen på nätet dår du finns. Förutom Tomatsallad menar jag.
  Vi ser fram emot boken om Antibes som du förstår.

  Kram Gerda

  Svar
  • 28 oktober 2015 kl. 10:28
   Permalänk

   Hej Gerda
   Vad kul att ni hittat hit också. Och att ni ser fram emot boken. Jag satt faktiskt och redigerade en bit imorse. Det är inte klokt hur många stavfel som kan smyga sig in i ett manus.
   Kram Kristina

   Svar
 • 1 mars 2016 kl. 15:58
  Permalänk

  Hej Kristina!
  Stort tack för en fantastiskt fin blogg!
  Vi åker till Antibes med våra tvillingar (3,5 år) i början av juni.
  Vi tänkte försöka klara oss utan bil och istället åka tåg. Har du tips på några bra barnvänliga utflyktsmål som nås lätt med tåg?
  Vet du förresten om det blir någon nejlikefestival i Antibes i år?
  Vänliga hälsningar Emma

  Svar
  • 2 mars 2016 kl. 07:47
   Permalänk

   Hej Emma,
   Å tack för berömmet! Vad kul att ni åker ner till Antibes. Hoppas att ni ska trivas! Tyvärr ingen koll på nejlikefestivalen men den brukar vara varje år, det som varierar är mer storleken och hur väl den annonseras tycker jag. Jag tycker att tåg är ett bra alternativ. Oslagbart lättparkerat. Bara själva tågresan blir nog en rolig utflykt för tvillingarna.
   Jag har inte örnkoll på barnaktiviteter men vid Biot ligger någon form av nöjespark nära tågstationen och fontänerna i Promenade du Paillon i Nice brukar vara poppis bland barn.

   Hälsar

   Kristina

   Svar
 • 30 oktober 2017 kl. 17:24
  Permalänk

  Hej ni sände ut ett nyhetsbrev där ni sökte samarbete. Hittade tyvärr ingen mailadress att svara.
  Hoppas du kan svara och säga hur vi ska svara…

  Svar
  • 30 oktober 2017 kl. 17:27
   Permalänk

   Hej Helen,
   Jag mejlar dig!
   Kristina

   Svar
 • Pingback:Dreaming of self-publication and a pot of coffee - TheSupercargo

 • 26 juli 2020 kl. 10:03
  Permalänk

  Hej Kristina!
  Snubblade över din fantastiska sida med smultronställen längs vägen Gbg-Stockholm och ser fram emot att titta i boken.

  Har ett tips att undersöka gällande gastronomiska upplevelser- mellan Väderstad och Ödeshög: Särtzhöga Vingård . Magiskt god pizza och mycket god gårdsodlad vin och must. Väl värt omvägen!

  Svar
  • 26 juli 2020 kl. 11:29
   Permalänk

   Hej Emma,
   Stort tack för tipset! Att prova deras vin står på min att-göra-lista och nu hamnar det ännu högre än tidigare.
   Hoppas att du gillar boken!
   Ha en fin dag
   Kristina

   Svar
 • 2 februari 2023 kl. 18:13
  Permalänk

  Hej Kristina, snygg hemsida och kul med författarskapet. Jag samlar länkar till andra författare på min sida https://magnuscarling.com och tar gärna med dig också. Du kan väl skicka mig ett mail om du vill vara med på listan.

  Svar
  • 4 februari 2023 kl. 13:44
   Permalänk

   Hej Magnus,
   Välkommen hit och roligt att du gillar min webbsajt. Vad ambitiöst och fint att samla länkar till kollegor. Jag uppskattar verkligen länkar från andra om de görs i rätt kontext. Exempelvis i en artikel om något “som min kollega NN så klokt skriver i artikeln si och så” eller “ska du åka till Platsen med stort P ska du spana in Kristina Svenssons böcker, jag hade jättestor nytta av dem när jag var där nyligen”. Det vill säga länkar som ger både mänskliga läsare och Google en vink om varför de hör ihop. Länklistor tror jag är rätt ute nuförtiden och är snarast en nackdel.

   Svar
 • 28 maj 2024 kl. 13:16
  Permalänk

  Hej
  Vilken fin presentation av ditt författarskap. Jag har debuterat i november 2023 och har gett ut boken själv. Det var inspirerande att läsa om din resa. Jag har inte fått sälja mer än 200 exemplar och tycker det är svårt med marknadsföring. Håller på med uppföljaren och hoppas på att ett traditionellt förlag ska nappa på den. Det känns trevligt att kunna gå in på din hemsida och läsa. Det är ett ensamt arbete med att skriva.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.