Kristina Svensson porträtt svart-vitt Välkommen! Du har kommit till min officiella webbsajt där jag skriver om mina böcker och andra projekt jag sysslar med. Jag har också samlat flöden från alla platser jag finns på nätet. Vill du nå mig är det bara att höra av sig (fast om det gäller länkbyten kan det vara värt kolla om jag inte besvarat din fråga redan).

Hälsningar

Kristina

Om Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som gillar att berätta. Aktuell med böcker om franska Rivieran och bokutgivning. Blir på bra humör av gott kaffe, av att fota träd och färgglada nagellack.

Har tidigare arbetat som museipedagog och chef men aldrig som kemist.

9 andra nyanser av Kristina Svensson

 • Har bott i de fem största städerna i Sverige, i Wales huvudstad och Antibes på franska Rivieran.
 • Är dubbelexaminerad (finns det ordet?), en MSc i biokemi och en MSc i Science Communication (har även jägarexamen och kustskeppardito om det handlar om diplom).
 • Har guidat på Östergötlands länsmuseum, kört fiskebåt i Malmö kanaler, skrivit vetenskapsshower i Cardiff och intervjuat forskare på Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm.
 • Ansvarade i fem år för AstraZenecas arbetsgivarvarumärke i Sverige.
 • Debuterade 2010.
 • Firade 2013 tjugoårsjubileum i eller bredvid Vasaloppsspåret, denna gång som funktionär.
 • Är en av grundarna till föreningen Egenutgivarna samt nätverket Täbyförfattarna.
 • Blir på bra humör av gott kaffe, fota rimfrost och färgglada nagellack men är mindre förtjust i grävskopor.
 • Gillar att grotta ner mig i ett ämne ordentligt och sedan berätta om det, gärna i ord och bild.

Sagt om Kristina Svensson

Jag vet inte när jag senast råkade på en så på samma gång kunnig, underhållande, kvick och humoristisk person som du. Hade stort utbyte av dagen och ditt ja utomordentliga ledarskap.

Peter Lucas Erixon efter kurs i bokutgivning

Ju mer jag har klickat mig runt på din sida desto mer imponerad blir jag! Du har hunnit med så mycket och jag känner igen mig i en del och andra delar är sådan jag vill uppnå. Vilken förebild du är!

Min egolista med tidningsartiklar och andra inslag i media.

Dela vidare

6 thoughts on “Om Kristina Svensson

 • 11 augusti 2015 at 08:28
  Permalink

  Hej Kristina!
  Försöker hitta nånstans att skriva kommentar till din supertrevliga bok om en trevlig stad, Nice. Bra att du nämner Ventimiglia som utflyktsmål. I Gamla stan där är man liksom tillbaka i medeltiden. Jag hade absolut inget problem att i automat med kort köpa tågbiljett till Nice. Italiens biljettautomater är fantastiska. Det är mycket lättare att köpa tågbiljett i Italien än i Sverige. En attraktion mellan Nice och Ventimiglia är en trädgård. Tror den heter Hansbury. Var på väg dit, men det var söndag och då gick inga bussar. Så tycks det vara i många länder och kanske även runt Nice. Kanske värt att nämna att söndagar inte är så bra för bussutflykter. När min fru fyllde 70 år åt vi lunch på Negresco. Trevligt.
  Mvh
  Tomas

  Reply
  • 12 augusti 2015 at 10:36
   Permalink

   Hej Tomas,

   Stort tack för att du tagit dig tid att skriva till mig och tack för ditt beröm! Vad roligt att ni gillade boken och att ni också uppskattar Ventimiglia och Negresco.

   Lustigt det där med biljetterna. Det var förra sommaren som jag plötsligt hade problem att köpa biljett hem till Frankrike i de italienska automaterna och jag kunde inte förstå att jag aldrig haft det förut. Jag får ta en till titt på detta nästa gång jag åker dit (var där i juni men då hade jag tor-biljett).
   Bussar och söndagar är ett generellt problem, precis som bussar på kvällar. Jag trodde jag hade nämnt detta men ser nu när jag bläddrar i boken att det hade jag inte. Måndagar är också en dålig dag för utflykter för då är många ställen stängda. Jag ska uppdatera detta i nästa upplaga av boken.
   Tack också för att du gjorde mig uppmärksam på bristen på lämpliga ställen att skriva, jag ska lägga till info om boken här på sidan.
   Allt gott
   önskar
   Kristina

   Reply
 • 27 oktober 2015 at 15:14
  Permalink

  Hej Kristina,

  Nu har jag hittat fler ställen på nätet dår du finns. Förutom Tomatsallad menar jag.
  Vi ser fram emot boken om Antibes som du förstår.

  Kram Gerda

  Reply
  • 28 oktober 2015 at 10:28
   Permalink

   Hej Gerda
   Vad kul att ni hittat hit också. Och att ni ser fram emot boken. Jag satt faktiskt och redigerade en bit imorse. Det är inte klokt hur många stavfel som kan smyga sig in i ett manus.
   Kram Kristina

   Reply
 • 1 mars 2016 at 15:58
  Permalink

  Hej Kristina!
  Stort tack för en fantastiskt fin blogg!
  Vi åker till Antibes med våra tvillingar (3,5 år) i början av juni.
  Vi tänkte försöka klara oss utan bil och istället åka tåg. Har du tips på några bra barnvänliga utflyktsmål som nås lätt med tåg?
  Vet du förresten om det blir någon nejlikefestival i Antibes i år?
  Vänliga hälsningar Emma

  Reply
  • 2 mars 2016 at 07:47
   Permalink

   Hej Emma,
   Å tack för berömmet! Vad kul att ni åker ner till Antibes. Hoppas att ni ska trivas! Tyvärr ingen koll på nejlikefestivalen men den brukar vara varje år, det som varierar är mer storleken och hur väl den annonseras tycker jag. Jag tycker att tåg är ett bra alternativ. Oslagbart lättparkerat. Bara själva tågresan blir nog en rolig utflykt för tvillingarna.
   Jag har inte örnkoll på barnaktiviteter men vid Biot ligger någon form av nöjespark nära tågstationen och fontänerna i Promenade du Paillon i Nice brukar vara poppis bland barn.

   Hälsar

   Kristina

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *