Jag har fått royalty! Jag är så stolt, känner mig som en “riktig” författare.

Pengarna är utbetalda från tryckeriet/distributören och gäller de böcker som sålts under våren till privatpersoner och bibliotek via deras hemsida samt bokus och adlibris. Pengarna ska visserligen delas med skattmasen men jag bekymrar mig inte riktigt över det ännu. Får ta det någon dag när jag har tid över, lust fördjupa mig i skatteregler eller deklarationen ska skickas in, vilket som nu inträffar först.

Oavsett om skatteverket ska ha 50-50 eller 70-30 eller vad de nu kan tänkas tycka vara rimligt, kan det omöjligt bli fråga om några stora pengar. Hur man än delar på 1250 kronor så blir högarna rätt små… Men fira framgång är viktigt, även om framgången inte är så stor. En god flaska rosévin ska jag unna mig för att fira detta!

Kristina Svensson
Jag har fått royalty!
Märkt på:            

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

4 reaktion på “Jag har fått royalty!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.