Rivierans historia – fast roligare

I tusentals år har den smala kustremsan vid Medelhavet lockat människor från när och fjärran. Några har lämnat spår efter sig vilket gör att praktiskt taget varenda sten gömmer på en historia. Följ med Kristina Svensson på en annorlunda resa för att uppleva det historiska Rivieran. Hon tar med dig till platserna där historiens vingslag är extra tydliga. Resan börjar i begynnelsen och passerar megaliter och romerska monument på väg till det befästa klostret ute på ön St Honorat. Vi gör en avstickare till påven i Avignon, och en sväng i Napoleons fotspår mellan vandringar i bergen där generationer av provensalska herdar vallat sina hjordar.

I Upplev historiska Rivieran får du en fläkt av jazzåldern i Juan les Pins och följa med till stränderna där de allierade landsteg. Boken kan läsas både som historiebok och som inspiration till egna utflykter.

Reklamblad för boken

Känn historiens vingslag (annan variant av texten ovan)

Följ med Kristina Svensson på en annorlunda resa för att uppleva det historiska Rivieran. Vi börjar i begynnelsen och passerar keltiska och romerska stenbumlingar på väg till det befästa klostret ute på St Honorat. Efter en avstickare hem till Kung René och påven i Avignon återvänder vi till temat befästa byar i bergen och längs kusterna. Därefter följer vi i Napoleons fotspår en bit innan vi helt sadlar om och utforskar varför Nice blivit ett världsarv.  I Juan les Pins får vi en fläkt av jazzåldern innan vi besöker stränderna där de allierade landsteg.

Detta är ursprungligen min andra bok

Detta kommer bli den artonde eller nittonde boken där jag medverkar. Men det är faktiskt den andra jag började skriva på. Redan 2013 trodde jag att denna del var klar men jag visste inte hur jag skulle få råd att ge ut den. Sedan dess har jag blivit en annan författare vilket innebär att jag kraftigt har skrivit om manuset.

Serie med läsvärda böcker

Upplev historiska Rivieran är en bok i serien Kristinas strövtåg. Alla titlar har samma trevliga format och tilltal. De är rikt illustrerade och innehåller generöst med information som gör att de passar som presenter. Det som varierar är geografisk plats.

Bokfakta

ISBN:  9789198852301
sidor: 256
storlek: 24 cm hög, 17 cm bred, 1,9 cm tjock
vikt: 708 g
mjuka pärmar med flikar, trådbunden
papper: G-print 130 gram
text & bild: Kristina Svensson
formgivning: Anneli Pettersson, Amala + Kamala
tryck: BaltoPrint
distribution: SDIST
förlag: KS förlag
release: 2024-2025

Vad finns boken?

Boken kommer snart att vara möjlig att beställa överallt där du köper böcker.

Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln
Kartbutiken

Förbeställning av signerade exemplar kommer vara möjlig från två månader före utgivning fram till utgivningsdagen.

Vill du bli återförsäljare?

Boken ligger hos Stardist, enklast är att beställa direkt via dem. Skicka ett mejl till order [at] sdist.se. Jag föreläser och signerar gärna när det är möjligt.

Media?

Pressbilder finns här

Nybloggat

Mer info och smakprov ur arbetet med boken finns på resebloggen. Eller klicka på någon av dessa exempel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.