Jiha! Igår var en speciell dag. Det var boksläpp för den första boken på Lava som jag varit förläggare för. Författaren Anna Sjöström var stolt, hennes familj var stolta, alla som hjälpt henne längs vägen var stolta och det var jag också.

Det är så himla roligt att vara delaktig i att förverkliga någons bokdrömmar. Jag är bara en liten del i teamet, något jag lyfte fram under mitt tal. Promille – drick smartare skulle inte kommit ut om inte den eminenta redaktören Jenny Forsberg satt stopp för småpillandet, den skulle inte vara så snygg om inte skicklige Fredrik Bladh formgett den och den skulle inte sälja så bra som den kommer göra om inte säljproffset Alexandra Torstendahl fanns på Lava.

Det största arbetet är dock alltid författarens. Det har varit en lång resa under våren och sommaren medan manuset förvandlats till bok med en hel del hinder för Anna Sjöström att ta sig över. Jag har stöttat i den mån jag kunnat och är därför idag nästan lika stolt som författaren.

Jag håller tummarna för att boken ska få den uppmärksamhet och spridning den förtjänar. Från Lava har vi skickat ut 70 recensionsexemplar och otaliga säljmejl. Redan innan boken var släppt hade vi så många förhandsbeställningar att vi hastigt fick beställa ett nytryck (vi kanske var lite för fega i första beställningen :-)).

Promille – drick smartare är en rolig bok som utan pekpinnar pratar om vårt förhållande till alkohol. Det är en bok som många kan ha nytta av att läsa. Kanske känner du någon som borde få ett exemplar?

Kristina Svensson
Förläggaren är nästan lika stolt som författaren över Promille
Märkt på:                

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.