juli 2017 Juan les Pins

Turen har kommit till en av mina favoritvyer som månades bild. Möjligen har jag skrivit det förut, och det var kanske sant då, men det blir inte mindre sant för det. Den här utsikten är svårslagen tycker jag. Kombinationen klipporna, pinjeträden, bukten och så bergen i bakgrunden är oemotståndlig. Dessutom ligger min favoritbadplats bara några steg därifrån. Vägen som jag står på är delvis byggd precis vid vattnet vilket gör det lätt att köra, cykla eller gå där. Kort sagt är detta en vy som jag har fångat på många bilder. Så här års kan det vara väl svettigt att gå där mitt på dagen men vår och höst är det en perfekt promenad.

Bilden är tagen på baksidan av Cap d’Antibes med utsikt in mot den bukt där badorten Juan les Pins är byggd. I Strövtåg runt Antibes har jag tagit med Juan les Pins som ett exempel på den glada mellankrigstiden när amerikanerna tog över från britterna som trendsättare på Côte d’Azur. I väntan på att boken kommer ut kanske jag kan locka med en gammal text om Hemmingway i Juan les Pins eller en om det engelska Nice?

PS! Bilderna i min reseguide Mitt Provence har fått beröm i Ölandsbladet. »Varje kapitel är rikt illustrerat med utsökta färgfoton, som triggar reslusten.«

Månadens bild: Utsikt över Juan les Pins-bukten
Kristina Svensson
Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som är aktuell med böckerna Författarboken och reseguiderna Mitt Nice och Mitt Provence. Försöker också få fason på presentboken Strövtåg runt Antibes.

Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack.

Dela gärna inlägg som du gillar eller varför inte prenumerera på info om nya böcker.
Taggar:         

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.