Vips blev det oktober. Jag inleder månaden med en saftig förkylning :-(. Det är tydligen inte en helt ovanlig effekt bland de som deltagit i Bokmässan men jag tycker det är lite orättvist då jag var hemma och sov i min alldeles egna säng varje natt. Dessutom hade jag laddat upp med många lugna skogspromenader veckan innan för att vara väl förberedd.

Bilden på ormbunken är från en av dessa promenader norr om Stockholm och fotad med mobilkameran. Jag tycker själv att jag börjar bli rätt vass på att fota med mobilen och utnyttja dess styrkor och svagheter. Det är lite som att fotografera med ett fast objektiv fast utan möjlighet att göra särskilt många inställningar. Det handlar mer om att experimentera med vinklar och använda ljuset. Systemkameran har semester eftersom jag inte har möjlighet hantera bilderna just nu (min dator är på lagning och lånedatorn är för gammal för stora bilder). Jag tror faktiskt inte jag har haft ett så långt uppehåll i fotandet på flera år. Tur att jag har mobilen att leka med så länge.

Bokmässa Bokmässa Bokmässa

Det var mitt tredje år på Bokmässan och huvudet är fortfarande fullt med intryck och saker jag lovat göra, kontakter jag ska nysta i och idéer jag har fått. I år valde jag att blogga på Tomatsallad om en del av dessa. Så vill du läsa om varför jag gillar Viveca Lärns Saltöserie eller vad jag tyckte var höjdpunkten på årets mässan finns de där.

Nu ska jag dock ta en paus i efterarbetet efter Bokmässan för att skriva en krönika till Mölndals-Posten – jag funderar på ämnet cyklar.

Kristina Svensson
Månadens bild oktober 2013
Märkt på:        

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.