För ett år sedan skrev jag att våren var sen, att det var svårt hitta en bra bild tagen rätt månad och att jag för 2014 hade planerat en kalender med bara franska bilder. Detta för att använda kalendern som giwe-away till de som köpte flera ex av Strövtåg runt Antibes. Ingen dum idé, kanske kan återupplivas för 2015, 2016, 2067 eller när boken äntligen blir tryckt? 

För två år sedan skrev jag att jag hade mycket att göra för att få klar både Förverkliga din bokdröm och Strövtåg runt Antibes till bokmässan. En av böckerna blev i alla fall klar, alltid något. 

För tre år sedan skrev jag att vissa bilder vet man om att de är bra när man tar dem medan andra blir favoriter först i långa loppet. Och la upp en bild fotad i juni. Stående tema.

Samma ord även i år

Årets majbild med en familj vitkindade gäss är ingen riktig favorit (att jag vet att det är en vitkindad gås och inte den snarlika kanadagåsen kan jag tacka jägarexamen för). Att gåsfamiljen har hamnat i årets kalender beror dels på att det var en sådan rasande trevlig dag när jag tog bilden samt teknikproblem när kalendern skulle tryckas. Efter en lång kvälls pillande som slutade i en återvändsgränd klev jag upp klockan 05 och kastade in lite bilder i beställningsformuläret och tryckte på beställ. Det blev något av en glad överraskning att alla månader hade en bild och att bilderna hade hamnat hyfsat rätt årstidsmässigt. Även om även denna majbild råkar vara tagen i juni.

Vissa teman verkar gå igen i mina månadsuppdateringar. Det är en aning deprimerande att se hur länge jag har hållit på med Antibes-boken utan att bli klar. Texten är i alla fall hos två testläsare just nu och om de godkänner den så är det “bara” bilder och layout kvar.

Även i år hägrar Bokmässan men jag är tveksam om boken blir klar i år heller :-(. Det är helt enkelt för mycket annat som ska pressas in i kalendern. Av samma skäl ligger mitt privata bloggande lite på is för närvarande. Men jag har skrivit desto mer på Lavabloggen. Exempelvis Hur marknadsför och säljer Lava böcker?

Önskar alla läsare en trevlig maj!

Kristina Svensson
Månadens bild maj 2014
Märkt på:    

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.