Jag har börjat ett nytt uppdrag som innebär att jag återvänt till universitetsmiljö. Det känns hemtamt, jag är ursprungligen biokemist och var även forskarstuderande i något år innan jag bytte bana till vetenskapskommunikatör. På min CV finns även en period på the British Science Association och några år som chef på AstraZeneca.

Medtech4Health sorterar under Skolan för Teknik och Hälsa på KTH. När jag inte är på vift på någon konferens rör jag mig därför bland gästforskare, doktorander och professorer i korridorerna på Campus Flemingsberg.

Perfekt att kombinera med att skriva böcker

Jag hoppas och tror att det här uppdraget som kommunikatör ska visa sig vara perfekt att kombinera med att skriva böcker. Mest uppenbart är att det är på halvtid vilket ger tid till att skriva och marknadsföra böcker. Viktigare ändå är att jag tror att jag kommer att trivas med arbetsmiljön och mina nya kollegor, vilket gör att jag slipper den typ av negativ stress som kan drabba en om man inte är kompatibel med de personer man ska arbeta med.

Medtech4Health delar ut forskningspengar

Medtech4Health är ett strategiskt Vinnovafinansierat innovationsprogram. Vi har 100 miljoner att dela ut under tre år till medicinteknikprojekt som sätter patienten i fokus och på sikt leder till fler jobb. Första utlysning kommer att vara i januari 2016. Känner du någon som kan vara intresserad, tipsa dem gärna om att skriva upp sig på Medtech4Healths nyhetsbrev.

Kristina Svensson
Nytt uppdrag: Kommunikatör på Medtech4Health
Märkt på:            

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.