Förverkliga din bokdröm är en lättillgänglig och peppande handbok i egenutgivning skriven av Joanna Björkqvist och Kristina Svensson. Bokens styrka är att 27 personer delar med sig av sina erfarenheter av att ge ut och sälja böcker på egen hand.

Det handlar om din bokdröm

Drömmer du om att hålla din egen bok i handen? Nu är det dags att göra verklighet av drömmen. Att ge ut en bok är lättare än det låter. Och roligare.

Förverkliga din bokdröm blandar inspirerande berättelser med handfasta råd om allt från kärnläsare till releasefest. Begrepp som ISBN, pliktexemplar och inlaga förklaras på ett enkelt och överskådligt sätt. Boken ger också exempel på vanliga upplagor och berättar vad som är skillnaden mellan a-pris och f-pris.

Författarna Joanna Björkqvist och Kristina Svensson delar med stor entusiasm med sig av sina och 25 kollegors erfarenheter av att ge ut böcker. Allt för att också du ska kunna gå från en spirande tanke till en färdig bok. Utan att göra deras misstag längs vägen.

Sagt om Förverkliga din bokdröm 

Jag vill tipsa om en verkligt användbar, lättläst och sympatisk bok…

Peter Fowlin

Rekommenderas som ett MÅSTE till alla som går i bokutgivartankar.

Susan Casserfelt

…blir fylld av den där entusiastiska tron på att ingenting är omöjligt.

State Lycke

Med en äkta känsla redovisas egna missar och slutsatser för att undvika fällorna igen.

Bosse Lidén

… ett bra komplement till alla skrivarhandböcker som fokuserar på skrivprocessen och mindre på vad som händer sedan.

Jonas Herrlin BTJ häfte 2013:03

Läs gärna fler röster om boken.

Köp eller låna boken

Förverkliga din bokdröm – en handbok för dig som vill ge ut på eget förlag har ISBN: 978-91-980315-1-5. Den gavs ut 2012 och finns på många bibliotek runt om i landet. Boken är på 240 sidor, är utgiven i danskt band och säljs av Bokus.

Boken fortsätter på #dinbokdröm

Missa inte uppföljningsintervjuerna på sajten dinbokdrom.se med medverkande och läsare av boken. De berättar om fler erfarenheter de gjort och delar med sig av nya tips.

pst, du missar väl inte?

Om du gillar Förverkliga din bokdröm ska du inte missa att kolla in mina andra böcker för författare.
Författarboken

Författarboken

Det inspirerande och matnyttiga uppslagsverket för alla författare med allt från förlagskontrakt till försäljningskanaler via författarplattform finns nu i uppdaterad utgåva från 2017.

Läs mer