Att hålla sig till sin långsiktig plan är utmärkt men ibland måste man fånga tillfällena i flykten. Det är därför jag kommer till årets bokmässa trots allt. Efter vårens funderande fram och tillbaka om Bokmässan hade jag bestämt mig för att skippa mässan helt i år. Istället skulle jag fota romerska stenbumlingar i södra Frankrike så att jag kan ge ut Strövtåg runt Antibes någon gång.

Men först dök det upp ett betalt uppdrag som gör att jag håller mig i Sverige (med vissa avstickare till Jane Austen-land). Och sedan fick jag ett erbjudande att ställa ut helt gratis på Bokmässan under helgen – ett erbjudande som inte gick att motstå. Kort sagt fick jag planera om. Nu hade jag redan gjort en del andra planer för helgen så jag fick göra någon form av blandning.

Så här ser planeringen ut för helgen som kommer, det vill säga 27-29 september 2019. Bokmässan börjar den 26:te med fackdagar. I min kalender står ett par mingel. Kanske strosar jag dessförinnan runt ett varv och hälsar på kollegor som ställer ut. Håll utkik i sociala medier för att se vad jag har för mig.

 

Fredag eftermiddag: baren i hotellobbyn

Fredag eftermiddag återupprepar jag förra årets succé och bänkar jag mig i baren i hotell-lobbyn. Jag hoppas att träffa många läsare över ett glas vin, öl och/eller kaffe. Titta förbi och sätt dig en stund. Få din bok signerad och prata smultronställen eller bokutgivning med mig. Eller något helt annat. Jag tar med mig ett par ex av några av mina titlar ifall någon har missat att handla. Hör av dig om det är någon särskild titel du vill ha, så ska jag se om jag kan gräva fram något exemplar. Årets titlar har jag gott om men det är lite värre med de äldre. Mitt Nice är tyvärr slutsåld och jag väntar på leverans av några exemplar av Författarboken och Nå ut med din bok. Är du intresserad av min debutbok har jag hittat ett par exemplar av den i en kartong när jag städade. Dessa kan jag rea ut för 50 kr styck. Samma pris för Förverkliga din bokdröm. De andra titlarna (i mån av att jag har några i lager) kostar som i nätbokhandeln, men med bonus att jag kan signera dem.

Lördag: Hemvändardag i Öxabäck

Lördag åker jag och författaren Karin Eberhardt Grönvall österut till byn Öxabäck. Det är hemvändardag och vi kommer att ställa ut våra böcker i Antikhuset. Jag har aldrig bott i Öxabäck men jag tillbringade många skollov där hos min farmor och farfar. Detta har gjort att Öxabäck fått en egen prick på kartan i Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm (i det gula kapitlet).

Det ska bli riktigt intressant att åka dit. Har ingen aning om någon kommer att vara intresserad av våra böcker eller ej men det ska bli roligt i varje fall. Programmet för dagen verkar riktigt ambitiöst med en middag på kvällen. Den hoppar vi dock över för att orka med mässan dagen efter. Läs mer om hemvändardagen hos Öxabäcks hembygdsförening.

Söndag: hos Bulls Graphics i C04:40

Vill du handla signerade exemplar av sommarens titlar, presentboken Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm och reseguiden Rivieran inom räckhåll, så kommer du förbi monter C04:40 under helgen. Du får paketpris, 500 kronor för båda. Vill du träffa mig prickar du in söndagen men böckerna finns där även under lördagen. Då sköter min kollega Maria Unde Westerberg (som är den andra författaren till Rivieran inom räckhåll) om ruljansen.

Vi finns i Bulls Graphics monter.De har tryckt båda titlarna. Vi valde dem för att många kollegor anlitat dem för att trycka illustrerade böcker och varit nöjda. Under förra årets mässa gick jag förbi och pratade en stund med dem och kände att de var ett bra val för oss som behövde en hand att hålla i längs vägen (det här är inte min första bokutgivning, men de första böckerna med färgbilder).

Kom förbi och kläm på våra böcker så får du själv se vad du tycker!

Kristina Svensson
Ses vi på Bokmässan eller i Öxabäck i helgen?

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.