Här kommer en uppdatering jag inte trodde att jag skulle skriva i första taget: jag är anställd. Och det känns så himla bra. Jag har nämligen landat helt rätt, mitt bland en hög med trevliga människor med liknande värderingar. Det är det allra viktigaste. Jag har också fått en vettig chef, vilket starkt bidrar till entusiasmen. Sedan har jag arbetsuppgifter som passar mig. De är tillräckligt utmanande för att vara roliga, men inte så att de blir för svåra.

Detta betyder inte att jag stänger igen förlaget. I varje fall inte förrän jag publicerat alla påbörjade verk (sedan får jag se). Jag är nämligen anställd på deltid med ett specifikt projekt. Det gör att jag har möjlighet att färdigställa mina halvfärdiga verk. Jag justerar bara utgivningsplanen så att det blir lite längre mellan utgivningarna. Däremot kommer jag tacka nej till andra åtaganden och uppdrag så att jag enbart sysslar med mina böcker och denna anställning. Har några uppdrag som jag redan åtagit mig men kommer tacka nej till nya så länge detta pågår.

Kompetensförsörjning i läkemedelsbranschen i Europa

IKEM står för Innovations- och Kemiindustrierna i Sverige. De är en sammanslagning av bland andra Plast- och kemiföretagen, vilket är en organisation som jag hade att göra med för sisådär trettio år sedan. Då var jag kemistudent och satt i förbundsstyrelsen för Förbundet Unga Forskare. Via den vägen hade jag i några år ett ideellt uppdrag som jurymedlem och var på Plast- och kemiföretagens årliga fester. Himla trevliga människor då också vill jag minnas.

Man kan se det som att jag återvänt till mina rötter i och med att jag faktiskt ursprungligen är kemist. Mitt uppdrag handlar om kompetensförsörjning i läkemedelsbranschen vilket är något jag också sysslat med förut, före denna webbsajts livstid. Kanske blir det lite inlägg i det ämnet framöver här, vem vet ? Jag jobbar i ett EU-finansierat projekt som heter ChemSkills och sysslar med kompetensutveckling för att kemiindustrin ska klara grön omställning och digitalisering. IKEM ansvarar för läkemedel. Så jag har faktiskt två uppsättningar kollegor, ett gäng på IKEM och ett internationellt nätverk.

Prioriterar bort sociala medier

Detta känns helrätt just nu, inte minst med tanke på läget i bokbranschen. Så jag är mycket glad över att jag praktiskt taget snubblade rakt över detta via en tidigare kollega. Först som ett kort konsultuppdrag under sommaren. Det har nu har övergått i en anställning. Själva anställningen inleddes med att jag andra dagen tog fakirplanet till Bryssel och representerade IKEM i projektet. Därför pryds detta av en splitter ny selfie tagen i just Bryssel.

Under sommaren sjönk min aktivitet i sociala medier som en sten, för jag fokuserade på att bli klar med årets bok (har också jobbat lite med två andra manus). Med tanke på att jag nu ska lägga tid och kraft på detta jobb kommer jag fortsätta på den nya låga nivån. Därmed ännu viktigare än tidigare att prenumerera för att inte missa nya böcker.

Kristina Svensson
Nytt jobb: projektledare på IKEM
Märkt på:        

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.