Efter 13 timmar i en minibuss är jag trött, kall och stel. Håller på och väcker upp livsandarna med hjälp av en stor kopp kaffe. Ute är det jämngrått och blåser som sjutton (17 m/s). Vattensport känns allt annat än lockande men alla försäkrar mig att så fort man kommer ut i vattnet så kommer man ha fullt sjå hålla sig på brädan och kommer glömma bort vädret.

Nedan är lite bilder jag tog i morse under resan. Tror de flesta är från Stryn. De är tagna vid fyra-fem i morse genom bilfönstret, kanske inte de tekniskt bästa jag tagit i mina dar :-).

Jag vann en surfbräda och en surfresa med Lapoint till Norge av Binero WebCoast. För att se alla inlägg från resan, klicka här.

Kristina Svensson
Trött och kall i blåsigt Norge
Märkt på:

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

6 reaktion på “Trött och kall i blåsigt Norge

 • 2 juni 2011 kl. 10:02
  Permalänk

  Var på norska kartan befinner du och surfbrädan er?

  Svar
  • 2 juni 2011 kl. 10:24
   Permalänk

   Någonstans västerut. “Vår” vik heter Hoddevik. Vi passerade Stryn på vägen hit tror jag. Vi lär vara någonstans mellan Bergen och Trondheim, fem timmar i bil till Bergen (men antagligen närmare med båt). Det är ungefär allt jag vet :-).

   Svar
 • 2 juni 2011 kl. 22:52
  Permalänk

  Jag har kollat på kartan nu och det är nära Stryn men Stryn är väl knappast känt utanför kretsen av hängivna sommarskidåkare. Mer känt är nog vackra Geirangerfjorden och Hoddevik ligger rakt väster om denna. Underbart vackert område och jag ser fram emot många fina bilder!

  Svar
  • 2 juni 2011 kl. 23:09
   Permalänk

   Jag hänger väl för mycket ihop med dig eftersom jag tror att Stryn är ett välkänt ställe :-)
   Vi åker förbi några riktigt vackra fjordar på vägen hit. Själva Hoddevik är inte det vackraste platsen (om man inte är fanatiskt surfare). Jag hoppas också på många fina bilder. Funderar på om man kan smita lite från själva surfandet och satsa på fotograferande?

   Svar
  • 3 juni 2011 kl. 09:29
   Permalänk

   Thank you!

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.