När jag nu ska delta i mitt allra första bloggmaraton så gör jag som tevekockarna. Jag förbereder lite grann. Alltså tryckte jag på publicera på ett inlägg jag förberett lite grann samtidigt som jag smuttade på glaset champagne som gör mig sällskap. Jag skriver alltså från invigningsfesten av Mediedagarna på Incontro. Kul vara på Incontro på kvällstid, jag är oftare här på lunch med Social Media Club.

Flera frukostseminarier under #Meg12

Förbereda mig gjorde jag inte i morse. Jag var anmäld till MiG, marknadsföringsföreningen i Göteborgs frukostklubb och jag dök minsann upp också. Och jag åt frukost och jag lyssnade på ett intressant föredrag. Men inte på Carl Bennet. Någonstans på vägen hamnade jag på ett annat frukostseminarium och lyssnade på Astrid Boisen som talade om att omogna ledare är bäst. Med det menar hon att när ledare är mogna, då gör de som ekollonet och trillar av pinn medan de ledare som ställer frågor, reflekterar och vill utvecklas, de som är gröna och fortfarande omogna, är bäst.

Det var kul att äntligen få höra Astrid. Vi tillbringade fyra dagar i samma monter under Bokmässan men då hann vi aldrig mer än heja på varandra. Som tur var har vi hållit kontakten så nu vet jag att hon föreläste på Informationsföreningens frukoststräff.

Hög tid planera bokmässan

Det var nog fler än jag som var morgonförvirrade. När jag och Petra Jankov Picha stegade iväg till cafét och beställde varsin latte från menyn så visade det sig att bara bryggkaffe fanns. Det är visserligen tydligen trendigare med bryggkaffe än latte nuförtiden men då är det nog inte från en tjugoliters termos. När vi sedan satte oss ner så kom det en kille springade med en dammsugare. Hallå, har inte mässan öppnat redan?

Kanske är det därför vi nu är på invigningsfesten? Resten av dagen var bara uppvärmning eller genrep inför morgondagen? Jag och Petra hann i vart fall planera en del av Egenutgivarnas medverkan på bokmässan över vårt bryggkaffe.

Socialaste montern? WebCoast!

Sedan blev dagen allt bättre. Träffade trevliga gänget bakom WebCoast i Google-montern. Med Miku-Maria i spetsen intervjuade de alla besökare om vad de skulle vilja prata om på en knytkonferens. Inte konstigt att de blev kallade den mest sociala montern på hela Mediedagarna.

Snyggaste godiset på mässan?

Tidningar fanns det såklart många om det handlar om medier. TU berättade att förhållandet mellan den betald och reklamfinansierad dagspress i upplaga idag är 3 till 1,3 miljoner per dag där den betalda dominerar.

Läste en intervju i mässtidningen med en från Nacka Värmdö-posten som menade att det är väldigt viktigt att de reklamfinansierade gratistidningarna har bra material. Annars förloras läsarnas förtroende och därmed försvinner annonsörerna.

Tryckta tidningar (print) kräver papper och tryckerier och jag tror pappälgen gjorde reklam för det.

SVT Barnkanalen söta stolar.

Ledarna syns på långt håll med sitt hjärta. De har också give-aways med samma mönster. Killen i montern berättade att på en annan mässa hade de låtsas-tatueringar som de fästa på armarna. Coolt!

Seminariekorten är svindyra men det finns en hel del gratisevent som är välbesökta.

Roliga skyltar.

Och där tror jag att jag nöjer mig för idag!

Kristina Svensson
Mediedagarna i Göteborg 2012

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

5 reaktion på “Mediedagarna i Göteborg 2012

 • 8 mars 2012 kl. 21:54
  Permalänk

  Härliga bilder! Att vara väl förberedd är alltid bra. Men glada överraskningar är också trevligt! Blogga på…

  Svar
  • 8 mars 2012 kl. 21:58
   Permalänk

   Tack tack! Det var bra jag var förberedd för det var Internet Explorer på datorn och det är inte min grej. Firefox och Chrome använder jag hela tiden men Explorer. Hjälp, höll inte på att hitta in överhuvudtaget. Men nu är det strax dags lämna över!

   Svar
 • 8 mars 2012 kl. 22:08
  Permalänk

  Tips på Meg i morgon: Puss och Kram à la Plopp – gladaste mässgodiset jag sett på länge (Widevox monter)

  Svar
  • 8 mars 2012 kl. 22:33
   Permalänk

   Det ska jag absolut spana in! Tack för tipset.

   Svar
 • Pingback:Bloggmaraton på Incontro ikväll - Tomatsallad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.