Kristina –  fotar, skriver, driver! Jag funderar på om det ska bli min nya tagline. Det passar i vart fall utmärkt på den månad som just passerat.

Fotat – av lust och olust (kameratrassel)

Jag har fotograferat ovanligt mycket (även för att vara mig). Det finns ett roligt och ett tråkigt skäl till alla fotona. Det roliga är att jag varit på vackra platser som väckt fotolusten, exempelvis Donsö, Mölarps kvarn och Vimle. Att fota Barnens Vasalopp åt IK Stern kan också räknas in bland de roliga bilderna.

Definitivt mindre kul är all tid jag lagt (slösat) på att testa kamerautrustningen. Evinnerligt trist! Allt började med ett måndagsexemplar till objektiv.

Det är bråttom att få ordning på utrustningen för i helgen är det Vasaloppet och ett par hundra klubbmedlemmar hoppas att jag ska fånga dem på bild. Bilderna från förra året är fortfarande det mest lästa inlägget här.

Skriver – tack vare hjälp från oväntat håll

Jag har kommit på ett nytt ord: byggflykting. Det är vad jag är. Men tack vare Annica Linders generositet har jag under februari haft tillgång till ett helt hus på Donsö. Där har jag äntligen fått ro att fortsätta skriva på Strövtåg i Antibes. Jag fick en chock när jag såg när filerna senast sparades och insåg att jag inte skrivit en rad på boken sedan jag kom hem från Antibes i september (och landade i bygghelvetet).

Jag har också skrivit en krönika till Mölndals-Posten, filat på en del andra skrividéer jag har och skrivit en lång artikel med kommunikationstips för byggbolag. Trots att jag lagt mycket tid på de andra områdena (foto och projekt) så har februari varit en ovanligt produktiv skrivmånad. Hurra för flyktmöjligheten!

Driver – lite för många projekt

Jag har inte bara varit i Donsö och jobbat utan jag har också fnattat runt och drivit allehanda projekt. Lite väl många och lite väl ideella kanske.

I helgen som kommer ska jag som sagt upp till Dalarna för Vasaloppet. Men jag har redan lagt ner åtskilliga dagar på planering inför.

Sedan har Egenutgivarna tagit mycket tid men nu har vi i varje fall organisationsnummer, logga och bankkonto. Det går alltså att bli medlem i föreningen och dessutom har jag publicerat 5 skäl till varför man ska ge ut sin bok själv.

Ovanpå detta har jag lekt med rödkål i Teknikklubben och diskuterat söka jobb via sociala medier.

Mars betyder WebCoast

Mars månads bild har visats tidigare, den fotade jag vid Delsjön dagen efter förra årets WebCoast. Passar lite bra eftersom jag igår köpte en biljett till årets upplaga av denna trevliga knytkonferens. Jag hade många bra aktiviteter att välja bland den helgen men till slut valde jag WebCoast. Vill ni göra mig sällskap så säljs biljetter fram till och med söndag. Hoppas vi ses!

Jag gillar bilden för mars är vårmånad för mig. Dagen efter Vasaloppet ställer jag undan skidor och packar undan vinterkängorna. Fler promenader, fler vårfoton och mer skrivtid, det är vad jag önskar av mars.

Kristina Svensson
Månadens bild mars 2012
Märkt på:                

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

5 reaktion på “Månadens bild mars 2012

 • 1 mars 2012 kl. 15:22
  Permalänk

  Glad att kunna vara till glädje :)

  Svar
  • 1 mars 2012 kl. 17:17
   Permalänk

   :-)

   Svar
 • 1 mars 2012 kl. 18:29
  Permalänk

  Vilken absolut underbar bild! Och vilken lyx att få låna ett hus på Donsö, men du har ju verkligen behövt komma ifrån byggarbetsplatsen ;)

  Svar
  • 1 mars 2012 kl. 19:25
   Permalänk

   Tack! Ja det är en sådan där bild som jag gillar mer och mer. Annars är det ofta tvärtom, man tycker en bild ser ok ut först men den tappar.

   Ja jag och bygget är inte alls kompatibla med varandra om vi säger så :-).

   Svar
 • 2 mars 2012 kl. 16:03
  Permalänk

  Så många projekt du har igång.Härligt! Vad skönt att komma bort ett tag. Lycka till med det fortsatta skrivandet. Såg att ni kommit långt med egenutgivarna. Sparar länken och hoppas på att bli medlem framöver. Allt gott!
  Elisabeth

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.