Först ut i årets fotokalender är en bild där de första solstrålarna når de snötäckta topparna i bakgrunden. Men solstrålarna har ännu inte nått ner till de gamla murarna som ligger i skugga. När de gör de sveper de in dem i ett varmt ljus. En sådan bild var nära att hamna på bokomslaget till boken Ett år runt Antibes. Men den boken handlar så mycket om natur, att jag bytte till en Aleppotall. Det andra bokomslaget kommer förhoppningsvis att komma till användning det också, till en annan bok som också handlar om mina strövtåg runt Antibes.

För bilden ovan är från Antibes. Murarna är den yttre delen av hamnen. Stranden heter Gravette och statyn är Nomade av Jeame Plensa. Liknande statyer finns i Borås och Värmdö men här är placeringen extra stilig. Vill du läsa mer om Antibes direkt utan att öppna en bok så har jag skrivit så mycket om staden att det är rörigt att hitta. Bästa starten innan jag städat upp är denna länk.

Fotot kommer ur årets kalender

Varje månad postar jag en bild ur årets fotokalender. Temat på mina kalendrar varierar, men har ofta koppling till något bokprojekt. Förra året var det ledkryss i Härjedalsfjällen men jag har också haft vackra träd, Halländsk natur och byggnader vid vatten. I november väljer jag ut foton och trycker en kalender. Ibland tar jag upp beställningar och säljer dem. Vill du lägga vantarna på nästa års är bästa sättet att prenumerera.

Kristina Svensson
Ett år runt Antibes i januari: Morgonljus över hamnen
Märkt på:        

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.