I maj syns det att Sverige är ett avlångt land. Medan det grönskar i södra Sverige (och man i Frankrike ger varandra liljekonvaljer) är det fortfarande skidspår i västra Härjedalsfjällen. Åtminstone de flesta år men skidsäsongen blir allt kortare. Förra året var det nätt och jämnt att pistörerna lyckades skotta ihop skidspår som räckte över påsken. Andra år ser det ut som på aprilbilden långt in i maj. Den här bilden är tagen 4 maj 2021. Fotot är taget i det område jag i Ett år i Härjedalsfjällen kallar för hemomkring. Det vill säga inte så långt från marsbilden. Det är kanske lite ruggigt men jag gillar bilder med snö också. Variation är trevligt.

Vill du åka skidor sent på säsongen ska du spana in mitt inlägg De tre bästa skidspåren sent på säsongen i Härjedalsfjällen.

Kristina Svensson
Maj 2023: Vintern gör comeback i maj
Märkt på:        

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.