Sista årstiden i boken Ett år i Härjedalsfjällen har jag döpt till Vinterlängtan. Det är ett namn jag är riktigt nöjd med för det är precis så det känns. Alla går runt och väntar på att det ska komma tillräckligt med snö för att vintersäsongen ska kunna starta. Det är den som står för stora delar av omsättningen. Dessutom är det många som bor i fjällen som älskar snö. Det dröjer ett tag från första snön tills det är möjligt att åka skidor men å andra sidan är det extra färgglatt när det är delvis snö. Denna bild är faktiskt inte från november utan tagen 2 december 2018. Det är en mobilbild men jag föll för färgerna och ljuset i den.

Det är dags att välja och trycka nästa års fotokalendrar nu. Nästa års tema hänger såklart ihop med min senaste bok så det blir en paus från fjällbilderna.

Kristina Svensson
November 2023: Vinterlängtan
Märkt på:        

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.