Detta är inte första gången som en bild från Liseberg figurerar i min fotokalender. Tvärtom, så fort jag börjar leta efter julpynt så hamnar jag på Liseberg (se december 2010 respektive 2013). Faktiskt tror jag att Liseberg har varit med fler gånger i fotokalendern, än antal gånger jag varit på julmarknaden.

Kanske inte riktigt, något år när jag hade årskort sprang jag på julmarknaden flera gånger för att fånga allting i bästa ljusförhållandena. Men det är några år sedan jag var där senast, kanske hinner jag in där i år?

Julpyntade träd lyser upp

November var särskilt grå och regnig i år vilket gör att det verkligen lyser upp stan när alla julljusen tänds. Sedan kan det göras mer eller mindre snyggt. Det här trädet på Liseberg tycker jag är särdeles snyggt.

Det är sista bilden i årets fotokalender med tema träd. Nästa år blir temat byggnader vid vatten. Det blir en hel del blankt vatten där slott, bro, kyrka samt ett bibliotek speglar sig. Men det blir också en del andra vyer, varav flera är bekanta för de som följer mig. Jag rör mig på ungefär samma ställen varje år och har ungefär samma bilder som jag gillar. De blir bara något bättre med åren. Vill du göra egen bedömning finns samtliga bilder i ett bildspel.

Kristina Svensson
Månadens bild: julmys på Liseberg
Märkt på:        

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.