Bli inredare – Så skapar du din drömkarriär steg för steg är en enkel handbok med just det innehållet. Det är en bok för den som gillar inredning, vill göra detta till sin karriär och söker en pedagogisk guide hur man går till väga.

Jag gillar verkligen upplägget på boken. Det är välstrukturerat och lätt att ta till sig med tydliga rubriker. Boken väjer inte för svårigheter eller nackdelar utan informerar om dessa och ger strategier för att ta sig över dessa och bli en framgångsrik inredare.

Jag har deltagit som utställare på mässor som riktar sig till ungdomar som ska välja utbildning (t ex Kunskap och Framtid i Göteborg), så jag har sett en och annan broschyr av studie- eller yrkesvägledande karaktär i mina dar och har därför en del att jämföra med. Och jag tycker att Bli inredare är ett av de bättre exemplen i genren. Den är exempelvis befriande fri från glättiga reklambudskap och det märks att Holger vet vad han talar om.

Holger berättar exempelvis hur man tar de första stegen, hur man bygger upp en portfölj och hur man arbetar professionellt. Jag rekommenderar den till alla som ser inredare som en drömkarriär!

Författaren Holger Wästlunds CV inkluderar arkitekt, trollkarl och VD-poster. Bli inredare är hans andra bok, han har tidigare givit ut Så får du ditt drömkök till lägsta kostnad och planerar göra en serie med böcker om olika drömjobb. Han har en hel lista dit han letar samarbetspartners. Jag önskar honom lycka till!

Holger rekommenderar att man tar in offerter från flera tryckerier

Nog om bokens innehåll, hur ser den ut? Enkel och funktionell. Jag är inte helt såld på papperskvalitet och layout, de signalerar “rapport” snarare än “bok” tycker jag, men detta är ju en smaksak. Det viktigaste för den här typen av bok är dessutom inte att vara elegant, tvärtom.

Boken är tryckt på ScandinavianBook i Danmark. Holger tog in offerter från fem tryckerier i Skandinavien (han vågade sig inte riktigt på Baltikum eller liknande), valde ScandinavianBook och är nöjd med dem. Tidigare har han tryckt på Bomastryck AB i Sollentuna, och är även nöjd med dem. Holger poängterar vikten av att ta in offerter från flera håll och jämföra priser. Jag håller med och inser att det finns mer att välja bland om man tittar på renodlade tryckerier och ger ut sin bok på eget förlag, istället för att begränsa sig till kombinerade tryckerier och distributörer av egenutgivna böcker (vilket var vad jag valde mellan).

ISBN-nummer skaffade Holger själv och fick i princip med vändande post från KB. Han marknadsför, säljer och distribuerar boken själv via sina webbsidor. Den tryckta upplagan av Bli inredare kostar 169 kr inkl. porto och moms, e-boken 135 kr. Den första upplagan är på 300 böcker. Holger valde samma upplaga för sin första bok och efter att den sålts slut var det lagom att revidera och uppdatera boken innan han tryckte en till omgång.

Bli inredare finns också som e-bok. Så här berättar Holger “e-boken marknadsförs även genom företaget Clickbroker. Clickbroker är en tjänst på nätet som förenklar för privatpersoner och entusiaster som vill sälja e-böcker på sin hemsida. Clickbroker har ett betalsystem som jag upplever som säkert och är samtidigt en marknadsplats som med hjälp av affiliates marknadsför min hemsida genom prestationsbaserad marknadsföring.” Det låter ju intressant!

Kristina Svensson
Bli inredare av Holger Wästlund
Märkt på:                                

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

2 reaktion på “Bli inredare av Holger Wästlund

 • 31 augusti 2011 kl. 23:25
  Permalänk

  Tack Kristina för en verkligt uppmuntrande recension! Det är bl. a. en klapp på axeln av den här typen som gör att man ägnar sig åt att skriva.
  Är det okay för dig om jag lägger in hela eller delar av din recension på min hemsida http://www.bli-inredare.se Naturligtvis med länkar till din sida.
  Hälsningar,
  Holger

  Svar
  • 1 september 2011 kl. 09:12
   Permalänk

   Självklart! Jag blir bara glad att min recension kan vara till nytta (och älskar länkar :-))

   Keep up the good work!

   Kristina

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.