November är här, transportmånaden mellan vackra höstdagar och julen. I år bjuder november på en extra utmaning eftersom nya restriktioner har införts på grund av en viss pandemi. Jag som mest snackat med fjällbjörkar sedan i våras hade ju sett fram emot att nu på höstkanten återgå till någon form av nynormalt liv med ett visst socialt umgänge. Så blir det nu inte. Jag får fortsätta att gräva ner mig i något jobbrelaterat. Har ett uppdrag med kollegor i Författarförbundet och vårt uppstartsmötet imorgon har just flyttats så det blir digitalt.

Svartsjö slott i Mälaren

Månadens bild föreställer Svartsjö slott i Mälaren. Det är ett slott jag inte vet något alls om. Jag fick gräva djupt i fotoarkivet för att hitta någon bild som kunde passa in på temat byggnader vid vatten, samt vara fotad i november. Fotot är taget en dag när jag for förbi och tyckte att det var vackert. Så jag har faktiskt inget skojigt att berätta om slottet.

Det är nästan alltid så att jag har problem att hitta en bild till en månad. Till nästa års kalender var det snarare tufft att välja på grund av det stora utbudet. Nästa års tema blir Härjedalen och jag har redan beställt 30 kalendrar. I år har jag nämligen tagit in beställningar på förhand.

Kristina Svensson
Månadens bild: Svartsjö slott utanför Stockholm
Märkt på:        

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.