Äntligen augusti och dags för en av mina favoriter från årets bildskörd. Den är fotad en augustimorgon i halländska Gässlösa. Syftet med fotoexpeditionen var att fota rinnande vatten och detta var första stoppet på en lång dags fotande. Jag hade lånat ett stativ för ändamålet och vi gav oss av tidigt med kaffe i termos. Bilden är inte perfekt, jag visste inte då att jag måste stänga av bildstabiliseringen vid långa slutartider. Sedan dess har jag köpt ett eget resestativ och lärt mig att för riktigt långa slutartider krävs filter. Något jag ännu inte skaffat, men det kan bli nästa inköp.

Möjligen gillar jag bilden skarpt mest för att den är från en av mina första utflykter efter att jag återupptog fotandet. Det var inte bara fotografering jag återupptog utan ungefär samtidigt började jag (sträva efter) att sova ordentligt, vara ledig om inte varje helg så åtminstone ibland och allmänt att sköta om mig själv.

Kristina Svensson
Månadens bild: Bokskog i Gässlösa
Märkt på:        

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.