Varför besöker jag inte Kvarnbyn oftare? Den frågan brukar jag ställa mig varje gång jag promenerat dit för det är så fint.

Ett tag åt jag lunch någorlunda regelbundet på Mölndals museum, men det var medan min svägerska jobbade i närheten. Numera driver hon webbshop hemifrån Halland. (Med massa snygga och praktiska saker, spana gärna in Kulform).

Mölndals museum högst upp i Kvarnbyn

Museet är för övrigt värt ett besök både för lunch, för shoppen och för utställningarnas skull. Bilden är tagen precis utanför museet och alltså tagen ovanifrån, medan den vanligaste bildvinkeln av forsen brukar vara nerifrån.

Om jag minns rätt så väntade jag på skjuts och slog ihjäl tiden med att ströva runt och fota lite. Något stativ hade jag inte med mig utan försökte balansera kameran på något räcke. Det som gör att jag valt bilden är såklart eftermiddagsljuset.

Det slår mig när jag ska länka till något smart jag skrivit om Kvarnbyn att sådana texter saknas. Jag är alltså så upptagen med att skriva långa artiklar om allehanda platser att jag glömmer bort Mölndal. Nåväl, det är väl något jag kan åtgärda endera dagen!

Kristina Svensson
Månadens bild: Kvarnbyn i Mölndal
Märkt på:        

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.