Branschorganisationen Swedish Medtechs informationsansvarig är föräldraledig och jag har åtagit mig att hantera en del av hennes arbetsuppgifter. Från oktober 2016 till och med juli 2017 kommer jag att skriva artiklar och nyhetsbrev samt sköta sociala medier åt Swedish Medtech lite drygt en dag i veckan. Parallellt med detta uppdrag sköter jag fortfarande kommunikationen åt det strategiska innovationsprogrammet Medtech4Health. Det finns en hel del överlapp mellan rollerna då de två organisationerna samarbetar i flera projekt som Medtech Week (bilden är från årets upplaga). Detta hoppas jag ska underlätta båda uppdragen – även om jag spår att det finns en viss risk för trassel i tidsredovisningen på temat vilken uppdragsgivare ska jag fakturera för vad. Nåväl, VD för Swedish Medtech är även ordförande för Medtech4Health så det finns nog viss acceptans för att vissa arbetsuppgifter ibland hamnar på en faktura och ibland på en annan.

Medicinteknik är viktigt

Medicinteknik är ett spännande område som känns viktigt på riktigt. Det finns massor med fiffiga smarta idéer och innovationer som skulle kunna underlätta livet för patienter, ställa snabbare diagnoser eller effektivisera vården, förutsatt att de når ut dit. Tyvärr finns det en del byråkratiska hinder för det vilket känns frustrerande. Mitt bidrag är att på olika sätt berätta om vad medicinteknik kan göra för nytta för patienter. Det tycker jag är en meningsfull syssla. Det blir inte sämre av att jag får betalt för det och att jag samarbetar med vettiga och trevliga människor.

Författandet fortsatt huvudsyssla

Samtidigt som jag under nästa läsår har två stora uppdrag inom medicinteknik har jag flera bokprojekt på gång av olika storlek. Min förhoppning är att det ska gå utmärkt att kombinera dessa. Mina uppdragsgivare är båda flexibla med att jag arbetar på distans, vilket betyder att jag periodvis kan arbeta från franska Rivieran.

Tid behöver frigöras ur kalendern och det som stryker på foten är ideella uppdrag, samarbeten som kostar mer än det ger och tyvärr även en del sociala aktiviteter. Jag har under våren och sommaren övat på att snabbare lämna diskussioner med troll, småpåvar och faktaresistenta individer. Det är en inslagen väg jag ska fortsätta på så ska jag nog få ihop både böcker och uppdrag samt få tid till nöjesfotoutflykter.

Kristina Svensson
Nytt uppdrag: Skribent för Swedish Medtech

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

2 reaktion på “Nytt uppdrag: Skribent för Swedish Medtech

  • 20 september 2016 kl. 10:49
   Permalänk

   Tack! Det är så jag kopplar av och med åren har även jag insett vikten av balans… Även när jag har mycket att göra måste jag prioritera en del avkoppling. Utmaningen är att skära bort rätt saker.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.