Min populära reseguide Mitt Nice har fått en kompis: Mitt Provence. Tanken är att boken ska vara en vän som berättar om aktiviteter, sevärdheter, affärer och matställen – samt en och annan vingård – i de vackraste och mest dramatiska delarna av Provence. Jag tipsar om var lavendeln blommar, var de maffigaste romerska stenbumlingarna finns och hur man tar de bästa bilderna av Gorges du Verdon. Det finns hotell för morgonpigga och restauranger där vinet står i centrum. Kort sagt det mesta som jag tycker en besökare behöver veta.

Nervös över läsarbetygen

Jag hoppas att boken ska komma till användning och uppskattas av många resenärer. Jag är dock ovanligt nervös för vilket mottagande boken ska få av läsarna. Orsaken är att alla dagsetapper ströks under redigeringen på grund av att förlaget gjort om serien. Det är något jag är ledsen för eftersom jag fått så mycket beröm för motsvarande innehåll från läsarna av Mitt Nice.

Dagsetapperna var dessutom extremt tidsödande att skapa. Att strukturera upp och välja ut smakprov från ett så stort geografiskt område som har så mycket att erbjuda tog tid. Jag har läst och rest. Jag har suttit med näsan över kartor samt sprungit kors och tvärs. Jag har funderat och klurat. Allt för att skapa lagom och varierade dagsetapper med olika transportmedel.

Jag har övervägt att publicera de överblivna dagsetapperna som nedladdningsbara pdf:er, men de står dåligt för sig själva då de är skrivna för att passa ihop med inledningar och tips i respektive kapitel. Ett par av dagsförslagen lyckades jag knôka in i manuset igen under rubriken aktiviteter så förhoppningsvis är det bara jag som vet om att några av dem saknas. Det finns ju mycket annat i boken.

Läs mer om och från boken

Jag tänker inte skriva så mycket mer om boken idag, däremot tipsa om ett par texter jag skrivit under arbetet med boken.

Under arbetets gång, särskilt i början, försökte jag skriva blogginlägg från mina resor och platser jag besökte. De ger en hint om innehållet i boken.

Mitt Provence hittar du bland annat hos Bokus och Adlibris. Den bör finnas inne hos en del Akademibokhandlare också.

Vill du fira med mig ikväll?

Var håller releasefesten hus? Jag hoppas att ingen sitter och undrar varför han eller hon inte fått någon inbjudan. Jag har helt enkelt inte haft tid att ens tänka ordet releasefest, än mindre ordna någon (sorry). Men jag kanske (troligen) öppnar en flaska rosé från Provence ikväll när jag kommit hem från Östersund och skålar lite för att boken nu är klar. Gör mig gärna sällskap. Jag skapade ett event på Facebook för den som vill berätta att du skålar för Mitt Provence. Skriv en rad där vettja och skål!

PS! Om du läser om boken i någon tidning under våren får du gärna tipsa mig.

Edit: Jag vill också tipsa om två texter om viner som är lämpliga för att fira boken. Rosé i snygga flaskor och tre röda vinbyar.

Kristina Svensson
Ny bok: reseguiden Mitt Provence
Märkt på:            

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.