Under våren och sommaren har jag intervjuats i Vagabond och Sydsvenskan samt skrivit två texter till Expressen resor. Allt har handlat om Nice och är en effekt av att jag skrivit reseguiden Mitt Nice. Sammanhangen kunde dock inte varit mer olika.

Nice stekhett som resmål under fotbolls-EM

Franska Rivieran och Provence är ständigt aktuella som resmål för soltörstande svenskar som vill kombinera kulinariska äventyr med kulturupplevelser och bad i vacker miljö. Eftersom Nice var en av spelorterna under fotbolls-EM blev staden extra aktuellt denna sommar. Antalet resor ökade, Nice var helt enkelt stekhett.

Av denna anledning fick jag i vintras förfrågan från Expressen resor att skriva först ett längre reportage och sedan en kortare blänkare om Nice. Den långa artikeln Nice – upplev det goda livet vid Medelhavet publicerades i Expressen Allt om resor nr 5/2016 och den kortare i ett senare nummer där mitt bidrag ingick i sommarens hetaste resmål. Detta var betalda uppdrag.

Även resemagasinet Vagabond tyckte att Nice var trendigt och intervjuade mig till ett reportage som finns i två versioner, en i den tryckta tidningen nr 5/6 2016 och en på webben Nice: Guideboksförfattarens 7 bästa tips. Det var roligt att dela med sig av restips även om jag fick tänka till en smula då mitt huvud mest är fullt med restauranger, sevärdheter och historier på orter i pågående manus.

Attentatet under nationaldagen 14 juli 2016 i Nice

Nästa intervju gjordes med blandade känslor morgonen efter det fruktansvärda attentatet i Nice. Tiotusentals människor hade som vanligt samlats på Promenade des Anglais för att fira nationaldagen tillsammans med fyrverkeri. Precis då valde en galning att meja ner människor med en lastbil. Hittills har 84 personer dött av alla nationaliteter och åldrar. Själv sov jag över alltihopa och fick en chock när jag på morgonen läste vad som hänt. Med anledning av att jag är Nicekännare blev jag intervjuad av Sydsvenskan: Promenaden är Nicebornas vardagsrum och samlingsplats.

Blev även intervjuad i branschbloggen Boktugg med rubriken Kristina Svensson, författare till Mitt Nice: “Det känns helt absurt”. Absurt var ordet för dagen. Jag hoppas att framtida mediaframträdanden grundas på positiva nyheter, det är roligare då.

Kristina Svensson
I media: Vagabond, Expressen och Sydsvenskan
Märkt på:                    

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.