Ska detta föreställa det bästa foto jag kan leta upp för mars månad? Nja, men det var den bästa bild av Mora jag hittade. Skidspåren är förstås upploppet på Vasaloppet och de är fångade i solnedgången kvällen före det stora loppet. Till höger skymtar klockstapeln (som man aldrig lägger märke till när man åker). Jag vill med denna bild uppmärksamma att jag det här året firar tjugoårsjubileum i Dalarna under Vasaloppshelgen. Nitton år i rad har jag antingen startat i Vasaloppet eller varit funktionär för IK Sterns räkning. Efter förra året sa jag att nu fick det vara nog (eller nja, jag viskade nog visst något om att jag hade tänkt åka loppet).

Hur som helst så ändrade jag mig och när jag publicerar detta är jag på väg upp till Mora för att vara funktionär igen. 2012 och 2011 la jag mycket energi på att försöka fota så många av mina klubbkompisar som möjligt. Det kommer jag inte göra i år utan koncentrera mig på att langa dricka. Kanske fastnar ändå en eller annan åkare på bild i någon paus. Får se om exempelvis Gustav Vasa dyker upp i år igen.

Kristina Svensson
Månadens bild – mars 2013
Märkt på:        

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.