Jag var inte så munter i början av februari på sajten bokdebutant, men nu har jag förstått hur de tänkt. Idag på Alla Hjärtansdag publicerade de en intervju med mig! Superkul! I intervjun jämför jag att skriva en bok med att renovera ett kök. Det finns faktiskt flera likheter, det tar dubbelt så lång tid som man kunnat drömma om i sina vildaste mardrömmar, mitt i undrar man om man verkligen verkligen vill ha fransk lantstil eller om inte råbetong och orange lack vore bättre, och till slut struntar man i om luckorna hänger på trekvart (halva meningar saknas), man vill bara avsluta :-).

Intervjun är gjord av en supertrevlig kvinna som bor utanför New York (det syns nästan på texten – undrar vad mina korrekturläsare som gnällde över att jag använde för många anglicismer skulle sagt om Versaler I Titlar och sär skrivning :D).

Det finns också en bokcirkel där min bok diskuteras på bokdebutant (fast det är inte helt lätt hitta dit så använd länken i ordet bokcirkel). Just nu pågår en intressant diskussion om personbeskrivningarna i Jakten på den perfekta puben. Personbeskrivningar är en av de svåraste delarna om man använder självbiografiska inslag – hur mycket ska man lämna ut om de personer man mött? Alla människor har någon egenhet som går att överdriva för att göra en mer minnesvärd (och roligare) personbeskrivning – men hur behandlar man människor man känner? Och hur beskriver man sig själv???

Ska man prioritera att vara rolig (och eventuellt emigrera till Mars efter utgivning), eller vara utslätat snäll och riskera att tråka ut läsaren? Ingen enkel ekvation och något jag la mycket energi på. Jag valde linjen att hålla igen, både på överdrifter och beskrivningar. Något boken förlorade på enligt någon. Jag är inte så säker på saken. En annan läsare märkte att jag höll igen (och fyllde i själv). Smaken är olika men jag är i vilket fall övertygad om att långa och trista personbeskrivningar hade varit värre. Men skriver jag något igen så ska jag ha påhittade karaktärer och ta ut svängarna ordentligt i personbeskrivningarna!

Edit 2015: Sajten verkar vara nedlagd. Har därför plockat bort länkarna.

Kristina Svensson
Intervjuad om min bok
Märkt på:            

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

2 reaktion på “Intervjuad om min bok

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.