Från ljugarbänken i Täby är boken som tar dig med runt om i Täby i ord och bild. I femton noveller får du uppleva kärlek, blod, vänskap och död – allt i Täbymiljö.

Boken är framtagen av nätverket Täbyförfattarna. Författare är i bokstavsordning: Birgitta Backlund, Anna Bendréus Kinding, Jan Björkman, Pia F Davidson, Kerstin Dejemyr, Lars-Erik Ekström, Jenny Forsberg, Anna Gavelin, Eva Hedlund (fd Langrath), Eva Heljesten, Cecilia Lindblad, Fredrik A Persson, Torgil Rosenberg, Kristina Svensson.

Fina, roliga eller udda bilder från Täby

Mellan varje novell finns collage med bilder som speglar livet i Täby. Fotona står Eva Heljesten, Eva Hedlund och undertecknad för. Vi har jobbat hårt med att få en bredd i geografisk spridning, årstider och motiv. Vi har närbilder, landskapsbilder, vackra bilder och intressanta bilder. Vi har försökt att pricka av varenda pinal som är känd eller typisk för Täby på något sett.

Dessa bilder har sedan parats ihop med andra i bilduppslag. Något uppslag har tema religion, ett annat har Täbys vikingakvinna Estrid som gemensam nämnare, i ett annat binds bilderna ihop av formen på bilderna och ett tredje har en humoristisk touch. Varje uppslag ska ha någon detalj som gör att betraktaren kan fastna, stanna till och titta en stund. Ofta är dessa detaljer i form av djur eller människor.

Köp gärna direkt från mig

Från ljugarbänken i Täby är en perfekt present till alla nuvarande, tidigare eller blivande Täbybor. Boken har en härlig tyngd och ger ett gediget intryck med papper som gör bilderna rättvisa. Den ligger väl i handen och är lättbläddrad, tack vare nätta mått.

För ovanlighetens skull säljer jag böcker direkt till läsare. Jag tar 200 kr plus porto. Passa på tills mitt lager är slut för jag har bara en liten hög med böcker som söker nya hem. Därefter hänvisar jag till Bokus eller Adlibris för att köpa Från ljugarbänken i Täby.