Jag har fått lite nya influenser i veckan som gått. Det började med att jag gick med i Skriva böcker, ett forum på nätet för alla som skriver fackböcker. Det har startats av författarcoachen Johanna Wistrand och där har jag fått kontakt med flera andra författare. Johanna tipsade också om Facbook-sidan för boken Lyckas med bokutgivning (som jag köpte direkt när den kom ut och ska läsa och recensera vilket år som helst).

I nedräkning inför bokmässan bjuder Lyckas med bokutgivning på 60 tips på hur man kan marknadsföra sina böcker. Dagens tips var att inte ge bort böcker till sina vänner, då de är ens bästa kunder (något jag kan skriva under på). Istället skulle man be sina vänner läsa 30 Ways You Can Help a Book Author Market His or Her Book.

Det är många bra råd, som att köpa vännens bok direkt (i flera ex), helst från den oberoende bokhandeln (så de tar in den) samt på alla sätt sprida information om boken genom länkar, feed-back och recensioner. Men min favorit är råd nummer 10.

10. Pray. Prayer always helps. Pray for your friend and his book. If you’re not into prayer, ask your favorite tree to help.

Ett alternativ, ifall ni bor i Sunne, Karlskoga, Umeå, Lund, Göteborg, Stockholm eller Uppsala är att gå till biblioteket och låna boken. Bor ni på en annan ort, be biblioteket köpa in boken.

Edit: 4 juli 2012, jag tog bort en länk till Skriva böcker eftersom forumet flyttat till en Facebook-grupp.

Kristina Svensson
Senaste inläggen av Kristina Svensson (se alla)
Kära vänner: har ni lust be ert favoritträd om hjälp för min räkning?

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.